Νέα πρόταση για την αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου

 Νέα πρόταση για την αλλαγή του οργανισμού του Νοσοκομείου

Πριν από λίγες ημέρες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης υπέγραψε απόφαση κατανομής θέσεων ανά οργανική  μονάδα στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η απόφαση αυτή είναι η αρχή μιας καινούργιας πρωτοβουλίας και προσπάθειας η οποία αφορά τον υφιστάμενο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου και την ανάγκη αυτός να αλλάξει. Προς το καλύτερο για το Νοσοκομείο. Στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν καταβλήθηκε ίδια προσπάθεια προκειμένου επί της ουσίας το νοσοκομείο να λειτουργεί ως περιφερειακό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξει ο οργανισμός του. Εκείνη η προσπάθεια που έγινε όταν διοικητής του Νοσοκομείου ήταν ο Τάσος Καρασαβόγλου, δεν είχε αποτέλεσμ. Εφτασε μέχρι και την Βουλή και το Υπουργείο αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν πήρε την καθοριστική απόφαση αναβάθμισης του νοσοκομείου Καβάλας. Είχε υποσχεθεί κάτι σχετικό αλλά η υπόσχεση δεν τηρήθηκε.

Η νέα προσπάθεια ξεκινά υπό διαφορετικούς όρους. Με λογικές προτάσεις που μπορεί και να εγκριθούν από το υπουργείο. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του Ντίνου Κλειτσιώτη. Όπως είπε η απόφασή του λήφθηκε σύμφωνα με τον υφιστάμενο οργανισμό, είναι απόφαση κατανομής θέσεων ανά οργανική ομάδα. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης κατέληξε λέγοντας: «Τελικά αυτό που θέλουμε να προτείνουμε στο υπουργείο είναι ένας καινούργιος οργανισμός. Το Υπουργείο υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα αρκεί όπως μας είπε οι προτάσεις μας να είναι λογικές. Τέτοιες προτάσεις θα στείλουμε στο υπουργείο».

Ο κ. Κλειτσιώτης είπε στην Πρωινή ότι έχει ομαλοποιηθεί περαιτέρω η κατάσταση στη λειτουργία του νοσοκομείου. Προβλέπει δε ότι θα ομαλοποιηθεί περισσότερο με την ευχή βέβαια να ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπου σειρά πολλών τεστ για τον κορωνοϊό αποδεικνύονται αρνητικά. Το νοσοκομείο Καβάλας περιμένει στη διάρκεια του καλοκαιριού 11 επιπλέον γιατρούς που μάλιστα θα προσληφθούν ως μόνιμο προσωπικό. Σχετικά με την εκκρεμότητα του νοσοκομείου και το χρέος του στη ΔΕΥΑΚ, ο Ντίνος Κλειτσιώτης επανέλαβε: «Στο τέλος με το Δήμο Καβάλας και τη ΔΕΥΑΚ είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης