• 25 Απριλίου 2024,

Καβαλιώτες ηθοποιοί διαπρέπουν στην Αθήνα

 Καβαλιώτες ηθοποιοί διαπρέπουν στην Αθήνα

Τέσσερις τουλάχιστον Καβαλιώτες ηθοποιοί συμμετέχουν αυτή την εποχή σε παραστάσεις που ανεβαίνουν σε αντίστοιχες θεατρικές σκηνές της Αθήνας.

Είναι νεώτεροι αλλά και κάποιοι με μακρά διαδρομή ηθοποιοί που δραστηριοποιούνται αρκετά χρόνια στην πρωτεύουσα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

 

  • Ο Ανδρέας Νάτσιος που για προσωπικούς λόγους απείχε αρκετά χρόνια από τα θεατρικά και τηλεοπτικά δρώμενα, επανήλθε το τελευταίο διάστημα και συμμετέχει φέτος σε μια φιλόδοξη όσο και πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στο θέατρο «Νέος Ακάδημος» (Ιπποκράτους και Ακαδημίας). Πρόκειται για το βραβευμένο αριστούργημα του Λαρς φον Τρίερ «Dogville», η θεατρική μεταφορά της ομώνυμης κινηματογρααφικής ταινίας του Δανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου που απέσπασε πάρα πολλά βραβεία. Η Αθηναϊκή παράσταση που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λιλλύς Μαλεμέ θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και εκτός από τον Ανδρέα Νάτσιο, στην διανομή συμμετάχουν ο Στέλιος Μάινας, η Έλλη Τρίγγου, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, η Νικολέτα Βλαβιανού, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κ.ά.

 

  • Σε συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Θέατρο Τέχνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο θέαρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα, το έργο του « Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα. Στην παράσταση, που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, συμμετέχει η εξαιρετική και πολυβραβευμένη καβαλιώτισσα ηθοποιός Εύη Σαουλίδου. Μαζί της στη διανομή  συμμετέχουν ο Γιάννος Περλέγκας, ο Θοδωρής Σκυφτούλης η Σοφία Κόκκαλη, η Κατερίνα Λυπηρίδου, ο Μιχάλης Τιτόπουλος κ.ά.

 

  • Η καβαλιώτισσα ηθοποιός Μαρία Σαββίδου, κόρη του συνταξιούχου δασκάλου και παλιού δημοτικού συμβούλου Στράτου Σαββίδη, δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Αθήνα συμμετέχοντας σε πολλές παραστάσεις δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Φέτος ξεκινάει την παρουσία της στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές με τη συμμετοχή της στην παράσταση –  μιούζικαλ «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, στο θέατρο «Παλλάς», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη για λίγες μόνο παραστάσεις (9 με 20 Νοεμβρίου) και είναι φυσικά και αυτή αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου και αξέχαστου έλληνα θεατρικού συγγραφέα. Στη διανομή μαζι με την Μαρία Σαββίδου, συμμετέχουν οι: Ρούλα Πατεράκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μάνος Βακούσης, Γιώργος Γάλλος κ.ά.

 

  • Τέλος, για λίγο αργότερα (Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου) έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στο θέατρο «Χώρος» (Πραβίου 6, Βοτανικός) το κλασικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σέξπιρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, στο οποίο συμμετέχει ο νεώτερος των καβαλιωτών συναδέλφων του Δημήτρης Μανδρινός. Μαζί του παίζουν και οι: Δήμητρα Κούζα, Χριστίνα Μαριάνου, Στέργιος Κοντακιώτης κ.ά. Για τον Δημήτρη Μανδρινό υπάρχει και μια δεύτερη παράσταση στην οποία θα συμμετέχει στο ίδιο θέατρο, η οποία όμως έχει προγραμματιστεί για αργότερα (πρεμιέρα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023) με το έργο «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία και πάλι της Έλενας Μαυρίδου.

 

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και μέχρι τις 30 του ίδιου μήνα, επαναλαμβάνεται η παρουσίαση της παράστασης «Το Σφαγείο του Έρωτα» σε κείμενα του Παντελή Μπουκάλα και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, αυτή τη φορά στο «Σύγχρονο Θέατρο» (Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός) με νέα διανομή και φυσικά με άλλη παραγωγή.

 

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης