Καβαλιώτικη ιδιοκτησία οι πηγές του Κεφαλαρίου στη Δράμα;

 Καβαλιώτικη ιδιοκτησία οι πηγές του Κεφαλαρίου στη Δράμα;

Έρευνα στο κτηματολογικό γραφείο της Δράμας αρχίζει μέσω δικηγόρου ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ιδιοκτησία του στις πηγές του Κεφαλαρίου. Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που παραπέμπει στην εποχή που Δήμαρχος ήταν ο Ευάγγελος Ευαγγελίου. Επί των ημερών του οποίου το νερό στην πόλη εξασφαλίστηκε από τις ίδιες πηγές.

Υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες σύμφωνα με τα οποία τότε ο Ευάγγελος Ευαγγελίου είχε την προνοητικότητα να αγοράσει για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας τις πηγές, ειδικότερα το σημείο της υδρομάστευσης. Μέσω της ΔΕΥΑΚ ο Δήμος Καβάλας ανέθεσε σε δικηγόρο να ψάξει αυτήν αλλά και άλλες παρόμοιες υποθέσεις που έχουν σχέση με τη Δράμα αλλά και τον ΕΟΤ! Ειδικότερα έργο του δικηγόρου θα είναι: «επανέλεγχος των κτηματολογικών εγγραφών που αφορούν ακίνητα της ΔΕΥΑΚ ευρισκόμενα στην Κτηματική Περιφέρεια Δράμας, μελέτη των κτηματολογικών χαρτών σε συνεργασία με μηχανικό για εντοπισμό των ακινήτων (εντοπίστηκε παράλειψη από την κτηματογράφηση), να μεταβεί στην Πολεοδομία Δράμας για

έρευνα προκειμένου να ανευρεθεί άδεια ανέγερσης πολυχώρου με επιβλέπουσα αρχή τον ΕΟΤ επάνω στην ανήκουσα στην ΔΕΥΑΚ ιδιοκτησία. Τέλος, στο Υποθηκοφυλακείο – Κτηματολογικό Γραφείο Δράμας να προβεί σε έρευνα και αναζήτηση των συμβολαίων των ακινήτων της ΔΕΥΑΚ σε βάθος 100ετίας προκειμένου να αναζητηθούν – ανευρεθούν οι τίτλοι κτήσης των αρχικών δικαιοπαρόχων (οθωμανικοί τίτλοι) και να παραγγελθούν τα σχετικά συμβόλαια».

Διαβάστε επίσης