Και ας είμαστε στο κατώφλι του χειμώνα …

 Και ας είμαστε στο κατώφλι του χειμώνα …

Πάντως τα Γερμανικά ΜΜΕ γράφουν με νόημα οτι πολύ σύντομα μπορεί η Ελλάδα να νοσταλγήσει τις εποχές Σόϊμπλε αφήνοντας να εννοηθεί οτι ο αντικαταστάτης του θα είναι τόσο πεισματάρης που δεν θα βοηθήσει καθόλου την χώρα μας στην φάση που βρίσκεται.

Εαν ο Σόϊμπλε είναι ο καλύτερος που διαθέτει η παράταξη της Μέρκελ τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε ποτέ απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Να το δούμε και αυτό και τι άλλο …

Παρά το γεγονός οτι και το φετεινό καλοκαίρι μας ταλαιπώρησε, κυρίως με τις υγρασίες παρά με τις υψηλές θερμοκρασίες που είχε, έχουμε αρχίσει απο πολύ νωρίς να το αναπολούμε.

Ο λόγος είναι απλός.

Επειδή ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός που έρχεται στο παραμύθι όπως και να το κάνουμε το παραμύθιασμα είναι πιο εύκολο την διάρκεια του θέρους παρά τον δύσκολο και μουντό χειμώνα.

Ισως να μας επηρεάζει και το γεγονός οτι και εμείς ως λαός αλλά και η χώρα αυτή είμαστε άκρως καλοκαιρινοί.

Δεν μας πάει ο χειμώνας και δεν τον θέλουμε γιατί μας ζορίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι τυχαίο οτι τους μήνες του καλοκαιριού δεν έχουμε ΕΝΦΙΑ και η αποπληρωμή του ξεκινάει αμέσως μετά το καλοκαίρι με πρώτη δόση τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου.

Απορώ με την προσπάθεια κάποιων να υποβαθμίσουν το πρόβλημα με τα λεωφορεία που μεταφέρουν τα παιδιά απο Άγιο ΑνδρέαΠέραμο, Ηρακλείτσα και Παληό στην Καβάλα.

Και μπορεί το Πολυκλαδικό να είναι απέναντι απο την στάση της Ραψάνης που σταματάει το λεωφορείο αλλα δεν είναι τόσο κοντά στο 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Πέρα της απόστασης που είναι ένα θέμα υπάρχει και ένα δεύτερο αυτό της ασφάλεια αφού προκειμένου τα παδιά να φτάσουν στο σχολείο τους απο το σημείο που τους αφήνει το λεωφορείο του Υπεραστικού Κτελ πρέπει να διασχίσουν αρκετούς δρόμους και μάλιστα κεντρικούς με μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων.

Αυτοί που λένε οτι δεν τρέχει τίποτα  και οτι δεν έγινε και κάτι αν περπατήσουν μερικά χιλιόμετρα τα παιδιά πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται και δεν γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος στο οποίο θα πρέπει να δοθεί μια λύση.

Δεν  είναι τίποτα για το λεωφορείο του Υπεραστικού να αλλάξει το δρομολόγιο και να αφήνει πιο κοντά στο σχολείο τα παιδιά.

Δεν είπαμε να τα φήνει και μπροστά στην πόρτα αλλά τουλάχιστον πιο κοντά απο οτι τα αφήνει σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλό τιρήμερο.

Θα πάμε καλύτερα είναι σίγουρο αφού δεν μπορεί να είμαστε μια ζωή στην πρέσα.

Κάντε υπομονή που λέει και ένα παλιό ωραίο τραγούδι και ο ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός.

Καλό Σαββατοκύριακο και και καλή αντάμωση το πρωί της Δευτέρας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης