• 23 Απριλίου 2024,

Και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά του κλεισίματος του καταστήματος της Πειραιώς στις Κρηνίδες

 Και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά του κλεισίματος του καταστήματος της Πειραιώς στις Κρηνίδες

Δήλωση Παναγιωτόπουλου για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Κρηνίδες

Μετά την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής πρότασης για την υπόθεση Novartis, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από πολιτικά πρόσωπα.

Στην επιτροπή αυτή, από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ορίστηκαν να συμμετέχουν οι Μάκης Βορίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Σταμάτης και Νότης Μηταράκης, γεγονός που υποχρεώνει τον βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλο να παραμείνει στην Αθήνα για την απαραίτητη προετοιμασία ενόψει των συνεδριάσεων της εν λόγω επιτροπής.

Λόγω της αδυναμίας για φυσική παρουσία του στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιείται στο Γυμνάσιο Κρηνίδων, ο κ. Παναγιωτόπουλος απέστειλε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το τοπικό κατάστημα Κρηνίδων στο προσεχές διάστημα, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τοπική κοινωνία.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια ιδιωτική τράπεζα, η οποία μάλιστα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο τέλος του 2015, ελέγχεται από ξένα κεφάλαια και ξένους επενδυτές. Αυτό το δεδομένο επηρεάζει και τις αποφάσεις της οι οποίες δυστυχώς δεν λαμβάνονται με κοινωνικά, αλλά με αμιγώς χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Εκτιμώ όμως ότι πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η απόφαση. Υπέρ μας επιχειρήματα είναι η εξυπηρέτηση του τοπικού αγροτικού κόσμου από το συγκεκριμένο κατάστημα καθώς και η προοπτική μεγάλης μελλοντικής αύξησης των συναλλαγών λόγω της ύπαρξης του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στην περιοχή. Επίσης, ισχυρό μέσο πίεσης αποτελεί η κίνηση της Δημοτικής Αρχής Καβάλας να δηλώσει ότι έχει πρόθεση να μεταφέρει χρηματικές συναλλαγές του Δήμου σε άλλη τράπεζα εάν η τράπεζα Πειραιώς επιμείνει στην απόφασή της.

Με αυτά τα δεδομένα και προς το σκοπό της υποστήριξης του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας να μην κλείσει το κατάστημα Κρηνίδων, έσπευσα να εξασφαλίσω συνάντηση με εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου και θα του εξηγήσω πώς έχει η κατάσταση.

Προσβλέπω στην υποστήριξη όλων των τοπικών φορέων με στοιχεία, αν χρειαστεί. Θεωρείστε δεδομένη και τη δική μου υποστήριξη σε αυτήν την προσπάθεια. Ελπίζω να έχω νέα εντός των ημερών».

Διαβάστε επίσης