• 17 Μαΐου 2024,

Και τώρα … πάει ο ο παλιός ο χρόνος …

 Και τώρα … πάει ο ο παλιός ο χρόνος …

Το πρώτο ημίχρονο της εορταστικής περιόδου έχει περάσει και πλέον μας έχει απομείνει ένα ακόμα στην διάρκεια του οποίου θα αποχαιρετήσουμε τον παλιό τον χρόνο , θα υποδεχτούμε τον καινούργιο  και βέβαια στις καθυστερήσεις του αγώνα όπου θα έχουμε τον αγιασμό των υδάτων με τις καθιερωμένες βουτιές για τον σταυρό κ.τ.λ.π.

Είναι αλήθεια οτι τα Χριστούγεννα τα γιορτάσαμε παραδοσιακά και χωρίς εκπλήξεις όπου τις περισσότερες φορές στα χρόνια που ζούμε είναι δυσάρεστες.

Αυτό ήταν καλό και κάτι παρόμοιο ευχόμαστε να γίνει και τις ημέρες της πρωτοχρονιάς.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το νέο έτος θα το υποδεχτούμε με καλές καιρικές συνθήκες και νορμάλ για την εποχή θερμοκρασίες.

Το καλό είναι οτι δεν θα έχουμε φαινόμενα γιατί κάποιες βροχές που έρχονται θα μας επηρεάσουν σήμερα το απόγευμα και ίσως αύριο το πρωί.

Απο το μεσημέρι πάντως της Παρασκευής τα φαινόμενα υποχωρούν και η θερμοκρασία πέφτει.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί όπως καταλαβαίνετε για άλλη μια χρονιά οι Καβαλιώτες θα υποδεχτούν το νέο έτος στους πεζόδρομους μεταξύ κρασιού και αχλαδιού.

Τα τελευταία χρόνια το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς ξεκινάει απο νωρίς το μεσημέρι και πάει όσο πάει και όσο η παρέα κρατάει.

Μετά το πρόγραμμα έχει ύπνο.

Εχει περάσει η εποχή που παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κοιμόμασταν το μεσημέρι προκειμένου να είμαστε ΟΚ το βράδυ για το ρεβεγιόν.

Πλέον τα ρεβεγιόν γίνονται στο πόδι και γίνονται στην διάρκεια της ημέρας.

 

Τις επόμενες ημέρες και σίγουρα μέχρι και το τέλος του έτους έρχεται η ρύθμιση με τις 120 δόσεις προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Να έχετε το νού σας και να διαβάσετε και τα ψιλά γράμματα της ρύθμισης διότι υπάρχουν και πολλοί αστερίσκοι που θέλουν ανάγνωση αφού όπως καταλαβαίνετε οι 120 δόσεις δεν είναι για όλους.

 

Μέχρι την Παρασκευή 29Δεκεμβρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αν και είναι πολύ πιθανό να δοθεί και φέτος μια μικρή παράταση κάτι που μέχρι αυτή την ώρα δεν παίζει αφού αυτές οι παρατάσεις συνήθως δίνονται την τελευταία στιγμή.

Το γεγονός οτι τελευταία εργάσιμη για τις υπηρεσίες του κράτους είναι η Παρασκευή κάνει πιο σοβαρό αυτό το ενδεχόμενο της παράτασης αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο και θα ήταν καλό να μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να τα πληρώσετε  γιατί υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να μην δοθεί καμμία παράταση και οσοι δεν καταφέρουν να τα πληρώσουν μέχρι και την Παρασκευή 29 του μήνα να τα πληρώσουν εν συνεχεία στην διπλή τους αξία.

Αυτό καταλαβαίνετε οτι θα είναι ένα πρόβλημα.

 

Όπως και οι ιδιωτικές εταιρίες έτσι και η ΔΕΗ αν θέλει ο καταναλωτής μπορεί να σου στέλνει το λογαριασμό  σε μηνιαία βάση αλλά η λογική δεν αλλάζει αφού οι τρείς θα είναι έναντι και ο τέταρτος εκκαθαριστικός.

Εσείς τώρα που επιθυμείτε να λαμβάνεται τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κάθε μήνα να έχετε υπόψη σας οτι η ενημέρωση σας θα γίνεται μέσω email.

Αυτό έχει καθιερώσει και κάνει εδώ και μερικούς μήνες και ο ΟΤΕ για τους λογαριασμούς του τηλεφώνου στο πλαίσιο μας πολιτικής μείωσης εξόδων.

Καταλαβαίνετε οτι το email πλέον για έναν φορολογούμενο πολίτη είναι όπως το ΑΦΜ.

Χωρίς αυτό δεν πας πουθενά.

 

Άλλη μια περιπέτεια για δύο ορειβάτες στον Όλυμπο είχε αίσιο τέλος αφού οι ομάδες διάσωσης και τους βρήκαν και τους μάζεψαν.

Το έχουμε γράψει και θα το ξαναγράψουμε οτι ο Όλυμπος δεν είναι για την καρδιά του χειμώνα.

Μπορείς να πας και να κάνεις την αναρρίχηση σου το καλοκαίρι ή το Φθινόπωρο.

Είναι ανάγκη να πας στην καρδιά του χειμώνα και να μπλέξεις ;

 

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

Λίγες μόνο μέρες μείνανε μέχρι να φύγει το δύσκολο 2017 και να υποδεχτούμε το 2018.

Πάει ο παλιός ο χρόνος και είμαστε έτοιμοι να το γιορτάσουμε ρε παιδιά.

Καλή σας ημέρα και καλή ψυχολογία γιατί όλα είναι θέμα ψυχολογίας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης