Κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων ο νέος Μητροπολίτης

 Κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων ο νέος Μητροπολίτης

Με κεντρικό πρόσωπο το νέο Μητροπολίτης Φ – Ν – Θ κ. Στέφανο, πραγματοποιήθηκαν εχθές το πρωί στην Καβάλα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων. Στη δοξολογία, που εψάλλει στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Στέφανος περιστοιχισμένος από πολλούς ιερείς.

Η διάρκεια της δοξολογίας ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των επόμενων προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Με καθυστέρηση δηλαδή άρχισε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Οι πολίτες που διαπίστωσαν κινητικότητα στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου και στο δημοτικό κήπο, ωστόσο αγνοούσαν για την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων, ενημερώθηκαν κατόπιν ερωτήσεων που διατύπωσαν.

Στο τέλος της δοξολογίας, ο νέος Μητροπολίτης αιφνιδίασε τους παριστάμενους, αφού έψαλλε μόνος του τον εθνικό ύμνο, λίγο πριν το «Δι’ ευχών». Η δεύτερη έκπληξη που επιφύλαξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, αφορούσε στη μετάβασή του από την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου στο δημοτικό κήπο. Ενώ οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των αρχών επιβιβάστηκαν στα υπηρεσιακά οχήματα κατευθυνόμενοι προς τη στρατιωτική λέσχη, ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος προτίμησε να βαδίσει και να φτάσει πεζός. Στο δημοτικό κήπο τέλεσε ο ίδιος την επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν οι καταθέσεις στεφάνων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παραδοσιακές δηλώσεις, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα λεγόμενα του στρατηγού διοικητή της 20ης μεραρχίας σχετικά με την εορτή και την υφιστάμενη κατάσταση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης