Κεραμωτή: Το γραφικό ψαροχώρι της Καβάλας με την απέραντη αμμουδερή παραλία, την ΑμμόγλωσσαΗ Κεραμωτή κοντά στις εκβολές του Νέστου, στην Καβάλα, είναι αυτό που περισσότεροι αναζητούν, ένα μέρος που θα σε κάνει να πιστέψεις πως μπορείς να ζήσεις το ατελείωτο καλοκαίρι.
Η Κεραμωτή βρίσκεται σε μια μικρή γραφική χερσόνησο 30 χλμ. ανατολικά από την Καβάλα και περιβάλλεται από μια θαυμάσια 60 μέτρων μήκους και 9 μέτρων πλάτους παραλία που οδηγεί στον ποταμό Νέστο.
Η παραλία είναι αμμουδιά με ψιλή άμμο και εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν τέσσερα beach bar με δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ και κάμπιγκ.
Παρ΄ όλα αυτά μπορεί κανείς να βρει μέρη στην παραλία για να την απολαύσει με την ηρεμία του.
Τα νερά είναι πεντακάθαρα και καταγάλανα, αλλού ρηχά και αλλού βαθιά. Βέβαια, οι τοπικοί φορείς έχουν μεριμνήσει ώστε κάθε χρόνο να οργανώνεται το Φεστιβάλ Πλάι στο κύμα, όπου συμμετέχουν γνωστοί τραγουδιστές.
Διάσπαρτα στο χωριό υπάρχουν ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, όπου οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Τα καταγάλανα νερά αγγίζουν πολλά χιλιόμετρα όμορφης αμμουδιάς.
Υπάρχουν αναψυκτήρια κατά μήκος των ακτών, οργανωμένα με ομπρέλες, καθίσματα και ότι χρειάζεται ο λουόμενος για να περάσει ευχάριστα τις ώρες του στη θάλασσα.
Πώς θα φτάσετε στην Κεραμωτή
– Η Κεραμωτή συνδέεται αεροπορικά καθημερινά με την Αθήνα και με όλη την Ευρώπη με πολλές πτήσεις (τακτικές & τσάρτερ) την εβδομάδα.
-Από Θεσσαλονίκη οδικώς μέσω της Εγνατίας Οδού οπού φτάνετε στην Κεραμωτή σε 1,5 ώρα.
-Η Κεραμωτή συνδέεται με τη Θάσο κάθε ώρα με σύγχρονα πορθμεία (διαδρομή μισής ώρας).
-Επίσης υπάρχει τακτική συγκοινωνία κάθε μία ώρα από και προς Καβάλα και Ξάνθη.
eXTReMe Tracker