Μακάριος Λαζαρίδης: «Θετική η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα της Π.Ε. Καβάλας»

 Μακάριος Λαζαρίδης:  «Θετική η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα της Π.Ε. Καβάλας»
  • Έγιναν επαφές με ΕΛΓΑ, εταιρία και αναμένεται σύσκεψη την προσεχή Παρασκευή

 

Συνάντηση με τη ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, ο Βουλευτής της Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Ο κ. Λαζαρίδης στις συζητήσεις που είχε τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη όσο και με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τους αγρότες του Νομού και παραμένουν άλυτα.

 

Στο πλαίσιο των προεκλογικών του δεσμεύσεων ο κ. Λαζαρίδης έβαλε συγκριμένες προτεραιότητες στην ηγεσία του Υπουργείου.

 

Σε αυτές περιλαμβάνονται – πρωτίστως – η από αέρος χαλαζική προστασία του Νομού, η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη των Φιλίππων, η ενίσχυση της άρδευσης από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα στα χωριά του πρώην Δήμου Ορφανού, η επίλυση των προβλημάτων στα φράγματα Μαρμαρά και Ελευθερών.

 

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με τους κ. Βορίδη και Σκρέκα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, καθώς και οι ψαράδες της περιοχής, κάνοντας ειδική αναφορά στις Λιμνοθάλασσες της Κεραμωτής.

 

Παράλληλα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη να χορηγηθούν άμεσα στους παραγωγούς λευκού σπαραγγιού, σταφυλιού και αμυγδάλων και του Νομού μας, οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (deminimis).

 

Αντιχαλαζική προστασία

 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την αντιχαλαζική προστασία, υπήρξε επικοινωνία τόσο με τη σημερινή διοίκηση του ΕΛΓΑ όσο και με την εταιρία που έχει σύμβαση ο ΕΛΓΑ για τη μίσθωση ενός συστήματος χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα.

 

Οι κ. Βορίδης και Σκρέκας εμφανίστηκαν θετικοί στην επέκταση και στην Καβάλα της από αέρος χαλαζικής προστασίας, καθώς και για τα άλλα θέματα που έβαλε ο κ. Λαζαρίδης, σε συνεννόηση φυσικά και με τα συναρμόδια υπουργεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσεχή Παρασκευή 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα της εναέριας χαλαζικής προστασίας στην Π.Ε. Καβάλας.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης έκανε την εξής δήλωση:

 

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους κ. Βορίδη και Σκρέκα όλα τα θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή του Νομού μας και τα οποία χρονίζουν.

 

Φεύγω από το υπουργείο ικανοποιημένος, καθώς είδα μια ηγεσία ενημερωμένη και αποφασισμένη να επιλύσει τα περισσότερα προβλήματα των αγροτών της πατρίδας μας.

 

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα.

 

Είμαι πεπεισμένος ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να αποκτήσει και ο Νομός μας χαλαζική προστασία με εναέρια μέσα.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σύμβαση του ΕΛΓΑ με την εταιρία, με αριθμό 11/2014 (άρθρο 3), δίνει αυτή τη δυνατότητα, την οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για πάνω από τέσσερα χρόνια προφανώς αγνοούσαν.

 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύμβαση “ο ΕΛΓΑ διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, να προσθέτει επιπλέον περιοχές με τροποποίηση ή μη των περιοχών”.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. Βορίδη και Σκρέκα για το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των αγροτών του Νομού μας. Γνωρίζω ότι, μαζί και με την Υφυπουργό κυρία Αραμπατζή, θα σταθούν στο πλευρό μας για να επιλύσουμε τα περισσότερα προβλήματα.

 

Είμαι από της 7 Ιουλίου η δική σας επιλογή.

 

Δική μου επιλογή είναι να κάνουμε την Καβάλα πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής

 

Και θα τα καταφέρουμε».

 

Διαβάστε επίσης