Κι άλλα προβλήματα στην καθαριότητα του Δήμου Καβάλας: Υπάρχει προσωπικό, όχι απορριμματοφόρα!

 Κι άλλα προβλήματα στην καθαριότητα του Δήμου Καβάλας: Υπάρχει προσωπικό, όχι απορριμματοφόρα!

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης επιβεβαίωσαν πλήρως με χθεσινές τους δηλώσεις τα νέα προβλήματα που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες στη λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας. Ειδικότερα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στις συνοικίες της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν με τις μαρτυρίες και τα παράπονα κατοίκων γιατί τα σκουπίδια δεν μαζεύονται σωστά. Υπήρξε διαμαρτυρία για τους οδούς Καραϊσκάκη και Αναγνωσταρά αλλά και για την οδό Εκάβης. Συμπολίτης είπε ότι στην οδό Αθανασίου Διάκου τα σκουπίδια είχαν να μαζευτούν από το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη!

Η τελευταία διαμαρτυρία επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον Αντιδήμαρχο Κυριάκο Σταυρίδη αν και αρχικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες του διέψευσαν το γεγονός. Τελικά φαίνεται ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δίκιο έχουν οι πολίτες και όχι οι ισχυρισμοί των υπηρεσιακών παραγόντων. Ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης που μίλησε περισσότερο για το πρόβλημα είπε τα εξής: « Οι πολίτες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. Η υπηρεσία Καθαριότητας προσπαθεί. Υπάρχουν συχνές βλάβες σε απορριμματοφόρα που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν άμεσα. Δεν υπήρχε προηγούμενος και απαραίτητος διαγωνισμός για τη διαδικασία. Υπάρχει φυσικά και το θέμα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας. Επιστρατεύουμε συνεχώς προσωπικό και οχήματα για να λειτουργεί όσο το δυνατό καλύτερα η Καθαριότητα.

Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός με τα ογκώδη αντικείμενα. Πολλά απομακρύνθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης αλλά σε μέσα σε λίγες ημέρες βγήκαν πάλι πάρα πολλά ογκώδη αντικείμενα που και αυτά θα τα απομακρύνουμε».

Ο  Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης είπε ότι πέραν των 30 οχημάτων της καθαριότητας έχουν ακινητοποιηθεί πολλά από αυτά είναι απορριμματοφόρα και δεν υπάρχει η γρήγορη διαδικασία επιδιόρθωσης βλαβών. Επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση που δεν είχε κάνει σχετικό διαγωνισμό. Το προηγούμενο διάστημα αυτές οι βλάβες διορθώνονταν  με απευθείας ανάθεση. Διαδικασία που άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι δεν ενέκριναν και έτσι αυτή σταμάτησε. Ο διαγωνισμός που έπρεπε να προκηρυχθεί από το καλοκαίρι του 2018, θα γίνει τον Οκτώβριο του 2019.

Θα μπορέσει να μπει σε φάση υλοποίησης μάλλον το Νοέμβριο. Για τα έκτακτα περιστατικά που προαναφέρθηκαν ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε στην Πρωινή ότι ειδικά χθες επιστρατεύτηκε όχημα της ανακύκλωσης που σε δρόμους από πού δεν πέρασε όταν έπρεπε το απορριμματοφόρο, έκανε αυτό αποκομιδή απορριμμάτων. Ο Κυριάκος Σταυρίδης είπε με νόημα ότι οι εξελίξεις στην καθαριότητα έφτασαν πια σε ένα άλλο σημείο ενώ δηλαδή τώρα υπάρχει προσωπικό δεν υπάρχουν τα απαραίτητα οχήματα!

Διαβάστε επίσης