• 19 Μαΐου 2024,

Κι άλλες πληρωμές για την φιλοξενία των προσφύγων

 Κι άλλες πληρωμές για την φιλοξενία των προσφύγων

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το πρωί στο δημαρχείο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, με δύο μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα αυτά έπρεπε να συζητηθούν και ν΄ αποφασισθούν χθες, καθώς και τα δύο έχουνε το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Αφορούν δικαστική αντιπαράθεση του Δήμου Καβάλας από τη μια, προκήρυξη διαγωνισμού για προμήθεια από την άλλη.

Εν τω μεταξύ το ταμείο του Δήμου Καβάλας προχωρά τη διαδικασία για την πληρωμή των δαπανών που αφορούνε την φιλοξενία των προσφύγων. Μετά τις πληρωμές που δρομολογήθηκαν με την έκδοση ενταλμάτων τη Μεγάλη εβδομάδα, ακολούθησαν κι άλλα εντάλματα, 15 για την πληρωμή κι άλλων επαγγελματιών. Η διαδικασία φτάνει στο τέλος της. Μετά το Πάσχα τα 15 εντάλματα που εκδόθηκαν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, αφορούν διάφορες δαπάνες, έως του ποσού των 24.000 ευρώ περίπου.

Χθες ο Ηλίας Καλανταρίδης αντιδήμαρχος επί των οικονομικών θεμάτων, είπε ότι η διαδικασία αυτή βρίσκεται στο τέλος της. Είπε μάλιστα ότι η αρχική πρόβλεψη θα υλοποιηθεί. Δηλαδή οι δαπάνες για τους πρόσφυγες ότι θα πληρώσει ο Δήμος Καβάλας, θα είναι έως του ποσού των 397.000 ευρώ. Ίσως και λίγο λιγότερα, καθώς όπως εκτιμά ο αντιδήμαρχος η αποκατάσταση των χώρων και ζημιών στο Εκθεσιακό Κέντρο θα στοιχίσει λιγότερο από 50.000 ευρώ που έχουνε προϋπολογισθεί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης