• 19 Μαΐου 2024,

Κι άλλη κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου

 Κι άλλη κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου

Το απόγευμα της Τετάρτης η διοίκηση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων συναντήθηκαν για απογευματινό καφέ σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΩΚΕΑΝΙΣ. Εκεί το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου απευθύνθηκε στα μέλη ζητώντας από αυτά να είναι περισσότερο θερμά και πλησιέστερα σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων συνεργάζεται με τα υπόλοιπα συνταξιουχικά σωματεία της Π.Ε. Καβάλας και τα μέλη κινητοποιούνται πολύ συχνά, όπως είπε μάλιστα η Έλλη Τσολακίδου στην ομιλία της Τετάρτης αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν αποτέλεσμα. Στην ίδια ομιλία η κ. Τσολακίδου αναφέρθηκε στις συνέπειες του νόμου Κατρούγκαλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για περικοπές των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων άνευ εξηγήσεων. Όπως είπε, ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι περιμένουν δικαίωση επί των συνταξιουχικών ζητημάτων που ανακύπτουν όχι από το ΣτΕ όπου δικαιώνονται άλλοι συνταξιούχοι, αλλά από το αρμόδιο ελεγκτικό συμβούλιο.

Μέλη του Συνδέσμου συνεργάζονται με συμπολίτη δικηγόρο και καταθέτουν μεμονωμένες αγωγές. Αν και όπως είπε η κ. Τσολακίδου, τα δεδομένα συχνά αλλάζουν μέσω διαδοχικών εγκυκλίων. Οι αγώνες που κάνουμε πιάνουν τόπο, είπε απευθυνόμενη στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, που και αυτή τη φορά παρακολούθησαν μαζικά της εκδήλωση του φορέα τους.

Διαβάστε επίσης