• 1 Μαΐου 2024,

Κι άλλοι σωλήνες του ΤΑΡ στο νέο λιμάνι

 Κι άλλοι σωλήνες του ΤΑΡ στο νέο λιμάνι

Μετά από διακοπή περίπου έξι μηνών, ξανάρχισαν να φθάνουν στο λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β΄», πλοία που μεταφέρουν σωλήνες του αγωγού ΤΑΡ.

Από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι και χθες έφτασαν και ξεφόρτωσαν σωλήνες, περίπου πέντε πλοία. Κάθε ένα από αυτά, είχε περισσότερους από 240 σωλήνες, οι οποίοι είτε βρίσκονται αποθηκευμένοι στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, είτε κατευθείαν φορτώθηκαν σε φορτηγά και μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Καλαμπακίου για τις ανάγκες του έργου.

Οι λιμενεργάτες της Καβάλας εξυπηρετούν και με το παραπάνω την συγκεκριμένη κίνηση. Έχουν δε εμπειρία από προηγούμενα φορτία, καθώς κι άλλες μεταφορές σωλήνων εξυπηρετήθηκαν στο  νέο λιμάνι  μέχρι και το καλοκαίρι του 2016. Τότε υπήρξε μία διακοπή που αποδείχθηκε προσωρινή. Με αποτέλεσμα από τις 15 Ιανουαρίου, τα πλοία με τους σωλήνες του αγωγού ΤΑΡ να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Υπολογίζεται ότι αυτές οι αφίξεις θα συνεχιστούν. Είναι πιθανό ένα ακόμη πλοίο να εμφανισθεί στο νέο λιμάνι, φορτώμενο με σωλήνες εντός των ημερών.

Συμειώνουμε ότι μετά το αρχικό πρόβλημα, όπου η χερσαία ζώνη του νέου  λιμανιού γέμισε από σωλήνες του αγωγού, πολλοί προωθήθηκαν σε εργοτάξια κι έτσι υπάρχει χώρος για να ξεφορτωθούν κι άλλοι.

 

 

Διαβάστε επίσης