• 17 Μαΐου 2024,

Κι άλλο προσωπικό χρειάζεται η καθαριότητα

 Κι άλλο προσωπικό χρειάζεται η καθαριότητα

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανέστης Τσουρουκίδης μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ για την εξόρμηση καθαρισμού των ακτών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δήλωσε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην εξόρμηση, αφού υπάρχει ανταπόκριση από εκπαιδευτικούς, μαθητές και συλλόγους, τόνισε δε ότι αυτή θα συνεχιστεί και την προσεχή Κυριακή.

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης είπε ότι η συνεργασία του δήμου Καβάλας με τους εθελοντές, όπως αυτοί προκύπτουν, θα είναι στενότερη. Συζητούμε μαζί τους κι άλλες δράσεις, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα παρέμβασης, σημείωσε ο κ. Τσουρουκίδης. Συμπλήρωσε δε ότι πολλοί σύλλογοι εκφράζουν την πρόθεσή τους να αναλάβουν τα πάρκα και τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στις γειτονιές τους, έτσι ώστε να τα θέσουν υπό την επίβλεψή τους. Εμείς θα τους προμηθεύουμε τα απαραίτητα υλικά, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσουρουκίδη, αυτή την περίοδο υπάρχει ζήτημα με τους κάδους ανακύκλωσης διότι το προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας δεν επαρκεί. Χρειάζεται ένα επιπλέον δρομολόγιο την ημέρα και προσπαθεί να εξασφαλίσει το έξτρα προσωπικό για την πραγματοποίηση του δρομολογίου. Θα το προσπαθήσουμε με τα δίμηνα, είπε ο κ. Τσουρουκίδης.

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί στην υπηρεσία καθαριότητας όταν θα αποχωρήσει το προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας, περίπου το Δεκέμβριο, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι εκείνη την περίοδο θα προκύψουν προβλήματα. Αν και όπως ξεκαθάρισε, ο δήμος Καβάλας ήδη δρομολόγησε τη διαδικασία αναπλήρωσης του προσωπικού με άλλης κατηγορίας εποχιακούς εργαζόμενους.

Τέλος, ο Ανέστης Τσουρουκίδης σημείωσε πόσο πολύτιμοι είναι για την καθαριότητα οι 64 συμβασιούχοι, οι οποίοι πλέον εργάζονται κανονικά κι έχουν αποκτήσει εμπειρία, αλλά όπως είναι γνωστό παραμένουν απλήρωτοι λόγω διαφωνιών μεταξύ του υπουργείου εσωτερικών και της υπηρεσίας του επιτρόπου.

 

Διαβάστε επίσης