• 28 Μαρτίου 2024,

«Κι εγώ δεν περίμενα ότι θα έφθανα σε θητεία 6,5 ετών στον ΟΛΚ»

 «Κι εγώ δεν περίμενα ότι θα έφθανα σε θητεία 6,5 ετών στον ΟΛΚ»

Απολογιστική και αποχαιρετιστήρια συνέντευξη τύπου θα δώσει σήμερα το πρωί ο επί 6,5 χρόνια πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης. Ο κ. Ηλιάδης μίλησε για τα διαδικαστικά και ιστορικά σημεία της υπόθεσης στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Υπενθύμισε ότι από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2013 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού. Πρόεδρος το ίδιο διάστημα ήταν ο Αδάμ Κοσμίδης. Από το 2013 μέχρι και το 2019 -περίπου 6,5 χρόνια-  ήταν ταυτόχρονα

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Σύμφωνα με την ιστορία του Οργανισμού Λιμένα, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2001, ο Χρήστος Ηλιάδης είναι ο μακροβιότερος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αυτού.

Έγραψε τη δική του ιστορία, σε τέσσερα διαδοχικά κυβερνητικά σχήματα. Αρχικά διορίστηκε πρόεδρος από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Έμεινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος με τις δύο κυβερνήσεις Τσίπρα ενώ και από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν στην ίδια θέση για χρονικό διάστημα περίπου τριών μηνών. «Και εγώ δεν περίμενα να φτάσω σε μία τόσο μεγάλη θητεία» εξομολογήθηκε μιλώντας στην Πρωινή. Η σημερινή συνέντευξη τύπου θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ηλιάδης είχε τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με αυτούς που τον διαδέχονται.

Και με το νέο πρόεδρο και με τη νέα διευθύνων σύμβουλο. Είναι πάρα πολύ φυσικό και θετικό για τον Οργανισμό Λιμένα το ότι ο κ. Ηλιάδης θα είναι πάντα στην Καβάλα. Άρα στη διάθεση των νέων διοικητικών στελεχών. Θα μπορεί με λίγα λόγια να λύσει απορίες,  να ενημερώσει, να βοηθήσει.

Αν και όποτε χρειαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένα. Αυτή τη φορά στο χώρο του, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ώστε όσο το δυνατό γρηγορότερα να φτάσουμε στην τελική μορφή του νέου διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.  (φωτογραφία του Ιουνίου του 2013. Όλοι οι εικονιζόμενοι είναι πρώην πρόεδροι του ΟΛΚ. Απουσιάζει μόνο ο Αδάμ Κοσμίδης).

 

Διαβάστε επίσης