• 24 Απριλίου 2024,

Κι όμως άρχισαν μικρές διανοίξεις δρόμων στο Περιγιάλι!

 Κι όμως άρχισαν μικρές διανοίξεις δρόμων στο Περιγιάλι!

Ο Δήμος Καβάλας ενεργώντας «αθόρυβα», ξεκίνησε τις διανοίξεις δρόμων στην περιοχή του Περιγιαλίου.

Γενικά προσπαθεί να αρχίσει την εφαρμογή του υφιστάμενου και καινούριου σχεδίου πόλης. Έτσι τις προηγούμενες ημέρες έγινε μικρή αλλά σημαντική διάνοιξη δρόμων σε δύο τουλάχιστον σημεία. Ένα από τα οποία είναι πιο ορατό στους πολίτες καθώς βρίσκεται απέναντι από το ποδοσφαιρικό γήπεδο του στρατοπέδου Κωτσάλου (φωτογραφία). Το δεύτερο σημείο είναι στο εσωτερικό της συνοικίας του Περιγιαλίου, σε ιδιοκτησίες μακριά από τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ίδιου χαρακτήρα πρώτες παρεμβάσεις έγιναν και σε ακόμη δύο σημεία του Περιγιαλίου, προκειμένου ο Δήμος Καβάλας με αυτόν τον τρόπο να στείλει και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μήνυμα ότι ξεκίνα να εφαρμόσει το σχέδιο πόλης και να ανοίγει τους προβλεπόμενους δρόμους. Επιθυμεί πάντα  να δώσει προτεραιότητα στους βασικούς δρόμους της περιοχής και της συνοικίας.

Όπως είναι γνωστό θέλει να δώσει μεγάλη προτεραιότητα στο δρόμο πίσω από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Εκεί μάλιστα εργάστηκε προσωπικό του, οριοθετώντας το καινούργιο σημείο της περίφραξης του πρώην στρατοπέδου. Ουσιαστικά της περίφραξης της δομής  φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί σε αυτό.

Τα τμήματα στα οποία άνοιξε ο δρόμος είναι μικρά. Πρόκειται για ένα μέρος μόνο μιας σημαντικά μεγάλης δουλειάς που προετοιμάζεται να γίνει στο Περιγιάλι τους επόμενους μήνες ή και τα επόμενα χρόνια. Ρόλο παίζει το πώς αντιμετωπίζει τη διαδικασία της διάνοιξης δρόμου κάθε ιδιοκτήτης.

Όπου υπάρχει συναίνεση ιδιοκτήτη τότε το έργο θα προχωρά γρήγορα. Διαφορετικά θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να γίνει ενημέρωση της προβλεπόμενης εκ του νόμου διαδικασίας.

Το άλλο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας αυτή την περίοδο έχει σχέση με τη λειτουργία του δρόμου της ΜΟΜΑ. Είναι βέβαιο ότι δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των 15 ημερών μέσα στο οποίο ο δρόμος θα επαναλειτουργούσε. Αυτό άλλωστε εξέπνευσε την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Δήμο ισχυρίζονται ότι η καθυστέρηση που θα προστεθεί σε προηγούμενη παρόμοια καθυστέρηση, οφείλεται στο ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο καθυστερεί να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Διαβάστε επίσης