• 28 Μαρτίου 2024,

Κινδυνεύουν με ακύρωση ομόφωνες αποφάσεις στήριξης των επαγγελματιών!

 Κινδυνεύουν με ακύρωση ομόφωνες αποφάσεις στήριξης των επαγγελματιών!

Οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τη στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας κινδυνεύουν!

Κινδυνεύουν να μην εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη. Κι ως εκ τούτου να μην εφαρμοστούν.

Το ίδιο ισχύει για τις παρόμοιες αποφάσεις των άλλων Δημοτικών Συμβουλίων τόσο του Ν. Καβάλας όσο και της Περιφέρειας ΑΜΘ. Το συμπέρασμα προκύπτει από τα όσα είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, διευθυντής του Δήμου Καβάλας.

Βρίσκονταν στο Επιμελητήριο, συνοδεύοντας (ως στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ) την επίσκεψη στον τοπικό φορέα των πρώην υπουργών Σπίρτζη- Νοτοπούλου. Κατά τη συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου των Εστιατόρων κ. Μάκη Κωνσταντινίδη, κι ενώ ο κ. Κωνσταντινίδης σχολίαζε θετικά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σε σχέση με την στάση του ΟΛΚ, ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου παρενέβη.

Διέκοψε το διάλογο Σπίρτζη- Κωνσταντινίδη κι υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα εγκριθούν από την υπερκείμενη αρχή. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αυτό έγινε ήδη με τις αποφάσεις που για τον ίδιο λόγο έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου υποστήριξε ότι η Αποκεντρωμένη δεν εγκρίνει αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που υιοθετούν μέτρα στήριξης επαγγελματιών πέραν των όσων προβλέπουν και περιλαμβάνουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης. Ας μη ξεχνάμε ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας προσφέρει στους επαγγελματίες μηδενικά τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων ως το τέλος του έτους και όχι μόνο για το διάστημα της καραντίνας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου αποφάσισε όπως ο Δήμος Καβάλας, δηλαδή επιπλέον των κυβερνητικών αποφάσεων μέτρα στήριξης των επαγγελματιών. Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόστηκε και δεν στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη να ελεγχθεί και να εγκριθεί. Για ευνόητους λόγους αντικαταστάθηκε από άλλη απόφαση, η οποία είναι προσαρμοσμένη στα κυβερνητικά μέτρα. Η συγκεκριμένη απόφαση στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη κι αναμένεται να εγκριθεί.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που στηρίζει με επιπλέον μέτρα την αγορά και την εστίαση στάλθηκε στον Αποκεντρωμένη και δεν έχει εγκριθεί ακόμη. «Δεν θα εγκριθεί, θα επιστραφεί για διόρθωση» εκτιμά ο διευθυντής του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Δήμο Καβάλας υπάρχουν υπό συζήτηση και σκέψη εναλλακτικά σενάρια για λήψη νέων αποφάσεων (με τις οποίες φυσικά και δεν θα διαφωνήσει η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου) ώστε με άλλον τρόπο να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος. Στήριξη και οικονομική ελάφρυνση στην αγορά, η οποία βγήκε σαφώς λαβωμένη από τα μέτρα της πανδημίας.

 

 

Διαβάστε επίσης