• 19 Μαΐου 2024,

Κινητικότητα και δηλώσεις για ΒΦΛ – Νεφελούδη

 Κινητικότητα και δηλώσεις για ΒΦΛ – Νεφελούδη

Από το πρωί χθες κινούνταν στο 2ο όροφο του διοικητηρίου, εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων. Όπως εξομολογούνταν ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στο διοικητήριο από τον 5ο όροφο, τη Διεύθυνση ανάπτυξης, όπου ο εκπρόσωπος της εταιρίας, έλεγαν, τους πληροφόρησε ότι το θέμα της αδειοδότησης της νέας εταιρίας στο  εργοστάσιο, είναι στα χέρια του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Έχοντας αυτή την πληροφόρηση, έφυγαν από τον 5ο όροφο, κατεβήκανε στο 2ο όροφο και περίμεναν ευκαιρία να συναντήσουν τον αντιπεριφερειάρχη που χθες είχε αυξημένες δραστηριότητες. Ο κ. Μαρκόπουλος είδε τους εργαζόμενους να μπαινοβγαίνουν στο χώρο του γραφείου του, δε μπόρεσε να μιλήσει μαζί τους,  λόγω των συσκέψεων για το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» και το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή του Νέστου.

Πριν τη σύσκεψη για το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», ο κ. Μαρκόπουλος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στράφηκε κατά των παρεμβάσεων του κ. Νεφελούδη, ο οποίος ζήτησε έλεγχο στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας, με αφορμή την αδειοδότηση ή όχι της νέας εταιρίας στο εργοστάσιο των λιπασμάτων.

Αφού έκανε την δήλωση στους δημοσιογράφους, ρωτήθηκε αν ότι προηγήθηκε κι ακούστηκε από αυτόν ήταν μία έμμεση προτροπή προς τη Διεύθυνση Ανάπτυξης να αδειοδοτήσει τη νέα εταιρία. Αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Είπε ότι ήταν μια γενική τοποθέτηση. «Η υπηρεσία θ΄ απαντήσει. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και δεν παρεμβαίνω», είπε συμπληρωματικά ο κ. Μαρκόπουλος που με τη σειρά του πέταξε το μπαλάκι στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αν και νωρίτερα χθες αυτοί, είχαν πετάξει το μπαλάκι στον αντιπεριφερειάρχη. Η δήλωση είναι η εξής: «Είναι μία κοινοποίηση που απευθύνεται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης. Θέλω να πω ότι είναι μία παρέμβαση, στα πλαίσια μιας σειρά παρεμβάσεων του κ. Νεφελούδη, που δεν ξέρω εάν περνάει ή δεν ξεπερνάει τα εσκαμένα, πάντως δεν είναι αυτός που έχει την αρμοδιότητα, γιατί σε πρώτο λόγο τουλάχιστον έχει μία συναρμοδιότητα για τα θέματα της αδειοδότησης των εργοστασίων, σαν την περίπτωση των λιπασμάτων. Εκείνο που θέλω να πω είναι, ότι θέλω να καλέσω όλους  τους υπαλλήλους, οι οποίοι με πολύ καλή προσπάθεια, εξ όσων γνωρίζω και με πολύ υπευθυνότητα ασκούν τα καθήκοντά τους. Θέλω να τους καλέσω να ασκούν με θάρρος τα καθήκοντά τους, έχοντας πάντα προσηλωμένη τη σκέψη τους στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεν φτιάχνει τους νόμους η διοίκηση, δεν φτιάχνει τους νόμους η Περιφέρεια. Τους νόμους τους ψηφίζουν στη Βουλή. Ψήφισαν το νόμο περί απλοποίησης των διαδικασιών και εμείς πρέπει να τον εφαρμόσουμε. Θέλω να πω ότι η διοίκηση λειτουργεί τηρώντας την απαιτούμενη αμεροληψία, θέλω να πω επίσης ότι κι εγώ μόλις βρω χρόνο θέλω να κάνω μία επιστολή στον ειδικό γραμματέα του σώματος επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, για να τον καλέσω να κάνει όποιους ελέγχους θέλει να κάνει, κατά το κοινώς λεγόμενο ότι καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβήθηκε και δεν φοβάται ποτέ. Αν θέλετε όμως να σας πω την αλήθεια, προβληματίζομαι όσον αφορά για τα κίνητρα των παρεμβάσεων του γενικού γραμματέα του κ. Νεφελούδη, ποια είναι αυτά τα κίνητρα».

 

 

 

Διαβάστε επίσης