• 17 Μαΐου 2024,

Κινητικότητα στα θέματα του εργοστασίου

 Κινητικότητα στα θέματα του εργοστασίου

Αρχικά η δικαστική απόφαση της 13ης Ιουλίου, στη συνέχεια η σημερινή Τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας (το ραντεβού είναι στη 1 το μεσημέρι) φαίνεται να δημιουργούν στο θέμα της ΒΦΛ αφορμή για έναν νέο κύκλο διαλόγου. Δεδομένης της αποτυχίας όλων των προηγούμενων, άπαντες είναι επιφυλακτικοί αν και παραδέχονται ότι συζητήσεις γίνονται ήδη. Συζητήσεις είναι γνωστό ότι γίνονται και για την πληρωμή αποζημιώσεων αφού δύο απολυμένοι (οι πρώτοι που δικαιώθηκαν δικαστικά) είναι πιθανό να συμφωνήσουν με την ΒΦΛ και να πληρωθούν ακόμη κι εντός της εβδομάδας! Η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση φέρεται να μπήκε στην τελική της ευθεία. Από την έκβαση της θα φανούν οι προθέσεις της ΒΦΛ αφού περιμένουν να αποζημιωθούν ακόμη 58 απολυμένοι- δικαιωμένοι με δικαστικές αποφάσεις.

Το επόμενο ερώτημα αφορά την παρουσία της εταιρίας στη σημερινή Τριμερή. Φημολογείται ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση και θα είναι παρούσα στο Υπουργείο αν και άλλοι διαδίδουν το αντίθετο. Πάντως οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων αναχώρησαν από χθες για την Αθήνα ενώ στο σημερινό ραντεβού θα είναι παρόντες και οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντός του εργοστασίου υπάρχει η συνηθισμένη ησυχία με αλλαγές εργαζόμενων. Κάποιοι αποχωρούν και κάποιοι άλλοι προσλαμβάνονται ακόμη και τώρα.

 

 

Διαβάστε επίσης