Κοινωφελής εργασία και στη δομή των προσφύγων

 Κοινωφελής εργασία και στη δομή των προσφύγων

Την περασμένη εβδομάδα η αντιδήμαρχος Μαρία Φρατζεσκάκη τοποθέτησε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου προσωπικό είκοσι ατόμων. Πρόκειται για απασχολούμενους της κοινωφελούς εργασίας που θα εργαστούν οκτώ μήνες, η δε επιλογή τους έγινε μέσω ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ. Ο δήμος Καβάλας ενεπλάκη στη διαδικασία χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος με αποτέλεσμα να ανακύπτουν διάφορα προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Ουδείς γνώριζε το ωράριο εργασίας του συγκεκριμένου προσωπικού αλλά ούτε και το υπουργείο μπορούσε να απαντήσει στις εύλογες ερωτήσεις, σχετικά με το ποιος θα πληρώνει τις λειτουργικές δαπάνες από την εργασία των είκοσι ατόμων. Οι είκοσι απασχολούμενοι ανήκουν σε διάφορες ειδικότητες, όπως εργαζόμενοι καθαριότητας, διοικητικοί υπάλληλοι, φύλακες, δάσκαλοι, ακόμη και νηπιαγωγοί.

Στη δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου εργάζονται ήδη εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και προσωπικό μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι άνθρωποι αυτοί υποδέχθηκαν τους επιπλέον είκοσι απασχολούμενους, εξηγώντας στην κ. Φρατζεσκάκη ότι περισσότερο απαραίτητοι από όλο το νέο προσωπικό είναι οι εκπαιδευτικοί.

Διαβάστε επίσης