• 19 Μαΐου 2024,

Κοίτα να ντύνεσαι καλά και έρχεται κρύο …

 Κοίτα να ντύνεσαι καλά και έρχεται κρύο …

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα και σύμφωνα με τις διαθέσεις του ΔΝΤ και της Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται οτι οδηγούμαστε προς το τέλος της χρονιάς σε μια μονομαχία των δύο δίχως αύριο.

Το ΔΝΤ θέλει μείωση του χρέους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενώ η Γερμανική μεριά κάτι τέτοιο θέλει να το αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι και προσπαθεί να συνεχίσει να στηρίζει με διάφροα προγράμματα την οικομομία της χώρας μας αποφεύγοντα όμως ταυτόχρονα να δώσει και ένα οριστικό τέλος σε αυτή την κρίση.

Καταλαβαίνουμε πλέον όλοι οτι η αποδέσμευση της χώρας μας απο τα προγράμματα και τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ θα συμβεί οταν το χρέος της χώρας γίνει βιώσιμο πρακτικά και οχι στα λόγια και στις εκθέσεις.

Οσο το χρέος θα κρίνεται μη βιώσιμο η χώρα θα έχει την ανάγκη απο προγράμματα στήριξης που με την σειρά τους θα συνεχίσουν να μας φέρνουν το ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ μετά το άλλο.

Αυτό ακριβώς τον φαύλο κύκλο θέλει να σταματήσει το ΔΝΤ και εκβιάζει με την μη συμμετοχή του απο εδώ και πέρα αν δεν γίνει βιώσιμο το χρέος.

Και το κάνουν αυτό οι Αμερικάνοι γιατί απο αυτή την ιστορία μόνο χάνουν και δεν κερδίζουν όπως οι Γερμανοί που τα τελευταία αυτά 7 χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα μετράνε μόνο κέρδη.

Πάμε δηλαδή για μια μονομαχία αυτών που χάνουν απο την κρίση της Ελλάδας απένατι σε αυτούς που κερδίζουν και δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν αυτό το προνόμιο.

Ξέρεις τι είναι να κερδίζεις μέσα απο τον πόνο του άλλου ;

Στην Ελλάδα λιμοκτνούμε και στην Γερμανία κάνουν πάρτι αφού έχουν φέρει την ελληνική κρίση στα μέτρα τους και όλα δουλεύουν υπέρ τους.

Οσο η Ελλάδα θα είναι σε προγράμματα και θα πληρώνει τόσο αυτοί θα κερδίζουν.

Αφήστε που μια οριστική λυση στο χρέος θα είναι και το διαβατήριο για να περάσουμε στην επόμενη φάση κόβοντας και τον ομφάλιο λώρο με τους δανειστές και πιστωτές μας.

Η αφετερία για οτιδήποτε καλό ξημερώσει απο εδώ και πέρα για την ελληνική οικονομία θα ειναι η μείωση του χρέους.

Για τον λόγο αυτό οι επόμενοι μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι ιδσιαίτερα κρίσιμοι και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για το Ταμείο.

Στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει εντός Οκτωβρίου είναι και η μείωση τους χρέους στην οποία είμαστε πιο κοντά απο ποτέ σε αυτά τα 7 πέτρινα χρόνια της κρίσης.

Είναι η πρώτη φορά που έχουμε κάνει με φοβερή συνέπεια όλα αυτά που μας έχουν πεί και θα πρέπει τώρα και αυτοί να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν δεσμευτεί.

Για τον λόγο αυτό και οι Ευρωπαίοι βγάζουν μια νευρκότητα.

Το γεγονός οτι ο Τσίπρας ψηφίζει και περνάει οτι του στέλνουν τους έχει αφοπλίσει και τους έχει προκαλέσει μια φοβερή αμηχανία αφού κάθε προαπαιτούμενο που περνάει απο εδώ και μετά μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην μείωση του χρέους.

Το Ταμείο δια στόματος Πόουλ Τόμσεν διαμαρτύρεται για την Ευρωπαϊκή “ακαμψία” στο θέμα του χρέους και είναι αποφασισμένο να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να αφήσει τους Ευρωπαίους να βγάλουν μόνοι τους το φίδι απο την τρύπα.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν θέλει ούτε να το σκέφτεταί η πλευρά Μέρκελ που θέλει και τα λεφτά του ταμείου αλλα και στο θέμα της μείωης χρέους και συνεχίσει να ακολουθείται η δική της πολιτική.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο την Τετάρτη ο καιρός χαλάει με βροχές ασθενείς αλλα και την πρώτη σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας.

Για πρώτη φορά στον καντράν της ΕΜΥ καταγράφονται θερμοκρασίες γύρω στους 8 και 9 βαθμούς.

Βέβαια απο την Παρασκευή φαίνεται οτι καιρός βελτιώνεται και πάλι αφού το μεσημέρι του Σαββάτου θα είμαστε γύρω στους 17 βαθμούς.

Πάντως η αυλαία του φετεινού καλοκαιριού έπεσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αφού η θάλασσα ήταν να την πιείς στο ποτήρι.

Πεντακάθαρη και με πολύ καλή θερμοκρασία αφού ακόμα δεν έχει προλάβει να κρυώσει.

Είναι αλήθεια οτι το καλοκαίρι θα μας λείψει αλλά και ο χειμώνας έχει τα καλά του.

Κάθε εποχή είναι ωραία αν έχουμε καλή ψυχολογία.

Μέχρι τις 20 του μήνα πάντως όλα τα νοικουριά θα πρέπει να έχουν στρώσει και να έχουν κατεβάσει τα χειμερνά ρούχα γιατί ο χειμώνας φαίνεται οτι βιάζεται φέτος να έρθει.

Καλή σας ημέρα , καλή εβδομάδα και καλό μήνα πάνω απο όλα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης