Κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Καρβάλη, αναζητείται συνεργαζόμενη επιχείρηση

 Κλείνει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Καρβάλη, αναζητείται συνεργαζόμενη επιχείρηση

Με διαδικασία που ετοιμάστηκε το προηγούμενο διάστημα αλλά έγινε γνωστή σήμερα, τα ΕΛΤΑ επιδιώκουν τη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος τους στη Νέα Καρβάλη.

Θέλουν να το αντικαταστήσουν με πρακτορείο Γ1 τάξης. Ουσιαστικά επανέρχονται στο σενάριο της περασμένης Άνοιξης (τότε προσπάθησαν να κλείσουν το ίδιο κατάστημα χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για πρακτορείο) υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Έτσι μέχρι τις 20 Δεκέμβρη θα αναζητήσουν συνεργασία με υφιστάμενη επιχείρηση στη Νέα Καρβάλη, όπου θα λειτουργεί το πρακτορείο Γ1 τάξης. Ειδικότερα τα ΕΛΤΑ αναζητούν κατάστημα στη Νέα Καρβάλη με: καλή θέση και προβολή. Δραστηριότητα που προσιδιάζει με το έργο των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Άνετη πρόσβαση πελατών και οχημάτων. Εσωτερικό διακριτό χώρο ελαχίστων διαστάσεων12 τ.μ., ο οποίος θα οριοθετηθεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να εκτελείται απρόσκοπτα το ταχυδρομικό έργο. Ικανή πρόσοψη για την τοποθέτηση των σημάνσεων ΕΛΤΑ. Αναγκαίο εξοπλισμό για την πλήρη διασύνδεση στο αυτοματοποιημένο περιβάλλον ΕΛΤΑ (Ενδεικτικά : σύνδεση Internet, υπολογιστή ,ειδικό modem, εκτυπωτές κ.λ.π).

Το συνεργαζόμενο πρακτορείο θα προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες: Πώληση γραμματοσήμων. Παραλαβή, ζύγιση και τιμολόγηση ταχυδρομικών αντικειμένων επιστολικού ταχυδρομείου. Πώληση προϊόντων ΕΛΤΑ και τρίτων που διατίθενται μέσω του Ταχυδρομικού ∆ικτύου. Αποστολή αντικειμένων ειδικής διαχείρισης (συστημένα, αντικαταβολής, κ.λ.π) και EXPRESS. Παραλαβή, ζύγιση και τιμολόγηση ταχ. Δεμάτων. Έκδοση ταχυδρομικών επιταγών. Εξόφληση λογαριασμών Ταχυπληρωμής (∆ΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης, κινητής τηλεφωνίας, κ.λ.π). Επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων στο χώρο του Ταχυδρομικού Πρακτορείου ή μέσω των Γραμματοθυρίδων του. ∆ιανομή καθημερινά κατ’ οίκον, των ταχυδρομικών αντικειμένων – πληρωμή ταχ. επιταγών, συντάξεων και επιδομάτων κλπ. Πώληση Ηλεκτρικής Ενέργειας ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νέας Καρβάλης κ. Νίκο Καρακεϊσογλου η σχετική φήμη υπάρχει από μέρες στο χωριό. Εξ αιτίας των φημών έλαβε ήδη πρωτοβουλία και ενημέρωσε κυρίως τους βουλευτές της ΝΔ Καβάλας. Από τους οποίους ζήτησε παρέμβαση ώστε το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νέα Καρβάλη να συνεχίσει να λειτουργεί. Οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης απορρίπτουν την ιδέα του πρακτορείου. (Φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις στη Νέα Καρβάλη για τον ίδιο πάνω κάτω λόγο.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης