• 19 Μαΐου 2024,

Κλείνουν τα χαντάκια με τα αρχαιολογικά ευρήματα (φωτογραφίες)

 Κλείνουν τα χαντάκια με τα αρχαιολογικά ευρήματα (φωτογραφίες)

Συνεχίστηκαν χθες- όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στο τμήμα της οδού Βενιζέλου από τον κόμβο Φαλήρου μέχρι την οδό Δαγκλή.

Το τμήμα που παρέμεινε κλειστό τις πρωινές ώρες αφορούσε ειδικότερα αυτό από την οδό Φιλοπτώχου μέχρι την οδό Δαγκλή. Το απόγευμα έγιναν αποκαταστάσεις προκειμένου σήμερα να δοθεί πάλι στην κυκλοφορία.

Οι υπόλοιπες εργασίες αποκατάστασης άρχισαν χθες αλλά από τα ανατολικά. Από την περιοχή της διασταύρωσης της Άσπρης Άμμου και έφτασαν (μέχρι χθες το μεσημέρι) ως τα δημοτικά κοιμητήρια. Στην κατηγορία αυτών των έργων- των αποκαταστάσεων με λίγα λόγια- έχει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη.

Κατά πληροφορίες ως την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτό θα συμβεί στις οδούς Φιλίππου και Κομνηνών στον Άη Γιάννη, κυρίως στην οδό Ζαλόγγου στο Βύρωνα. Εκεί τα χαντάκια, τα χαλίκια και τα λοιπά προβλήματα σκόνης υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Στην οδό Ζαλόγγου υπήρξαν σχετικές ειδοποιήσεις αλλά η προθεσμία που ανέφεραν έληξε χθες. Το έργο θα γίνει αλλά τις επόμενες ημέρες.

Κινητικότητα υπήρξε χθες και στο τμήμα του έργου όπου βρέθηκαν αρχαία. Στρώθηκε ειδικό λευκό ύφασμα (το λεγόμενο «ασφαλτόπανο») πάνω στο οποίο θα μπει ο σωλήνας του φυσικού αερίου (φωτογραφία).

Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται και από τις υγρασίες τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ευρήματα που θα είναι κάτω από το δίκτυο φυσικού αερίου. Τέλος η εταιρεία συνεχίζει τις εργασίες και στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού δίπλα από το πρώην τεχνικό λύκειο όπου είναι γνωστό ότι κατασκευάζει βανοστάσιο.

Διαβάστε επίσης