• 8 Μαΐου 2024,

Κλειστά τα Δημοτικά του Νομού Καβάλας στις 4 Νοέμβρη;

 Κλειστά τα Δημοτικά του Νομού Καβάλας στις 4 Νοέμβρη;

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα γίνουν την Τετάρτη 4 Νοέμβρη.

Αν αυτό δεν αλλάξει τότε την ίδια μέρα- όπως κάθε φορά- τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα είναι κλειστά. Από την άλλη πλευρά αυτό το διάστημα υπάρχει εξαγγελία της Υπουργού Παιδείας σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένες εκλογές (εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια) θα γίνονται μέρα Σάββατο.

Για να μην χάνεται μάθημα. Αν αυτό εφαρμοστεί στην πράξη ή όχι, είναι άγνωστο. Πάντως για τις υποψηφιότητες των εκλογών στους εκπαιδευτικούς δόθηκε παράταση μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτώβρη. Σχετικά ο τοπικός σύλλογος ανακοίνωσε:

Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003, άρθρο 19 οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Κ.Υ.Σ.Π.Ε.) διεξάγονται την πρώτη εργάσιμη Τετάρτη του μηνός Νοεμβρίου, κάθε δεύτερου έτους. Φέτος οι εκλογές θα γίνουν την Τετάρτη 4  Νοεμβρίου 2020.  

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης