• 6 Μαΐου 2024,

Κλειστοί οι περισσότεροι, λειτούργησαν πολλά σούπερ μάρκετ

 Κλειστοί οι περισσότεροι, λειτούργησαν πολλά σούπερ μάρκετ

Η κατάσταση που επικράτησε χθες στην αγορά της Καβάλας θα μπορούσε να περιγραφεί ως η συνηθισμένη για τη Δευτέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.

Οι μικρομεσαίοι δεν λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους, τα σούπερ μάρκετ άνοιξαν αλλά η κίνηση καταναλωτών ειδικά στους κεντρικούς δρόμους ήταν σε γενικές γραμμές μικρή.

Μαζί με τα σούπερ μάρκετ λειτούργησαν και άλλα καταστήματα (μικρά) αλλά αυτά ήταν λίγα.

Φέτος του Αγίου Πνεύματος τα σούπερ μάρκετ που λειτούργησαν μάλλον ήταν περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Άλλα είχαν κίνηση κι άλλα όχι τόσο. Σε όλα πάντως μπαινόβγαινε κόσμος.

Σημειώνουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας (όπως οι περισσότεροι σύλλογοι στη χώρα) πρότεινε στα μέλη του να μην λειτουργήσουν χθες, κάτι που σε γενικές γραμμές συνέβη. Π.χ. στην Ομόνοια από την Ι. Δραγούμη έως την εκκλησία του Απ. Παύλου δεν ήταν ανοιχτό κανένα κατάστημα! Λειτούργησαν κάποια οπωροπωλεία (τα πιο πολλά πέριξ της δημοτικής αγοράς), ένα ιχθυοπωλείο (στον Τίμιο Σταυρό) ενώ κανονικά λειτούργησε και το κατάστημα Πάμπλικ. Κλειστά ήταν όλα τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Τα σούπερ μάρκετ που λειτούργησαν βρίσκονταν τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις συνοικίες. Κανονικά δούλευψε το πολυκατάστημα Γιουσκ στο Περιγιάλι.

Κανονικά δούλεψαν χθες επαγγελματίες του τεχνικού τομέα, συνέχισαν δουλειές τους κυρίως σε κατοικίες (ανακαινίσεις, διορθώσεις κτλ). Επιχειρήσεις κούριερ κι αυτές λειτούργησαν κανονικά, όπως άλλωστε συνηθίζουν κάθε χρόνο τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Η αγορά της πόλης επανέρχεται σήμερα στους φυσιολογικούς της ρυθμούς κι όπως κάθε Τρίτη θα είναι ανοιχτή τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

Από τουριστικής πλευράς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν διαφορετικό όπως το περιμέναμε και το ξέραμε. Στην Καβάλα εμφανίστηκαν λίγοι επισκέπτες που φυσικά ήταν όλοι τους έλληνες.

Διαβάστε επίσης