• 19 Μαΐου 2024,

Επιστολή στον ΟΛΚ από επαγγελματίες εστίασης της παραλίας

 Επιστολή στον ΟΛΚ από επαγγελματίες εστίασης της παραλίας

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν στην Καβάλα δύο διαμαρτυρίες επαγγελματιών.

Στόχος των οποίων ήταν είτε η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού, είτε η εφαρμογή τους με δικαιότερο τρόπο. Υπάρχει μια κόπωση μεταξύ των επαγγελματιών ειδικότερα, ένα αίσθημα αδικίας κι ένα αίτημα μεγαλύτερης υποστήριξης απ’ όλους.

Οι διαμαρτυρίες γίνονται συχνά όπως και οι επιστολές που απευθύνονται σε κάθε αρμόδιο. Τελικά η οικονομική δραστηριότητα στην Καβάλα ψάχνει να βρει το δρόμο της αν και οι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κορωνοϊό που δεν έχει αποχωρήσει, δεν έχει απομακρυνθεί καν.

Την Παρασκευή το απόγευμα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών ζήτησαν περισσότερο χώρο στη λαϊκή της Καβάλας. Το Σάββατο οι επαγγελματίες εστίασης στο λιμάνι (οδός Ερυθρού Σταυρού) ζήτησαν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα. Οι δύο διαμαρτυρίες που ήταν συμβολικές έστειλαν μηνύματα παντού. Στο κράτος, στην αυτοδιοίκηση και στον οργανισμό λιμένα.

Με τον ίδιο πάνω κάτω τρόπο κινούνται 7 επιχειρήσεις εστίασης, όλες βρίσκονται στην οδό Ε. Αντίστασης. Οι ιδιοκτήτες των 7 μαγαζιών έστειλαν επιστολή στον ΟΛΚ και του ζητούν διευκόλυνση. Ειδικότερα τα επιπλέον τετραγωνικά στα οποία αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα, ζητούν να μην χρεωθούν. Αρμόδιο να απαντήσει στο δίκαιο όπως φαίνεται αίτημα είναι το συμβούλιο του οργανισμού. Κάτι που θα γίνει τις προσεχείς μέρες. (φωτογραφία αρχείου)

 

 

Διαβάστε επίσης