Κλειτσιώτης, Γερόπουλος ζητούν προσλήψεις νοσηλευτών – Στο Νοσοκομείο χθες ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ

 Κλειτσιώτης, Γερόπουλος ζητούν προσλήψεις νοσηλευτών – Στο Νοσοκομείο χθες ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ

Στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν χθες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημήτρης Τσαλικάκης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Στάθης Παπαευσταθίου.

Είχαν συνεργασία με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο διοικητής κ. Κλειτσιώτης ζήτησε να βρεθεί τρόπος και να προσληφθεί προσωπικό με έμφαση τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Το προσεχές διάστημα θα δείξει αν το αίτημα ικανοποιηθεί. Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο Καβάλας αναμένονται τις επόμενες μέρες δύο ακόμη παθολόγοι.

Χθες το πρωί η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν ελαφρώς βελτιωμένη. Έτσι –πάντα χθες το πρωί- στη ΜΕΘ και στην κλινική Covid νοσηλεύονταν 116 άτομα. Τα 10 από αυτά στη ΜΕΘ, όπου υπήρχαν δύο κενά κρεβάτια.

Οι 116 αυτοί ασθενείς με covid προέρχονται: 59 από το Δήμο Καβάλας, 6 από τη ΔΕ Φιλίππων, 18 από το Νομό Δράμας, 12 από το Δήμο Παγγαίου, 10 από το Δήμο Νέστου, 4 από το Δήμο Θάσου, 2 από το Νομό Σερρών κι από ένας από τους Νομούς ή Δήμους Ξάνθης- Αλεξανδρούπολης- Θεσσαλονίκης- Κατερίνης- Χολαργού. Τα ξημερώματα της Παρασκευής πέθανε στο Νοσοκομείο Καβάλας (ΜΕΘ Covid) ασθενής από τη Δράμα. Ηλικίας 47 ετών και χωρίς άλλα νοσήματα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με άλλα στοιχεία του Νοσοκομείου οι εισαγωγές που έγιναν με covid το μήνα Δεκέμβρη (έως χθες 10 Δεκεμβρίου) αφορούσαν σε ποσοστό 40% ασθενείς από δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων του Ν. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης