• 11 Μαΐου 2024,

Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ την Πέμπτη στην Καβάλα λόγω ΔΕΘ

 Κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ την Πέμπτη στην Καβάλα λόγω ΔΕΘ

Με την ευκαιρία της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κλιμάκια στελεχών (κυρίως βουλευτών) της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα από τις 2 μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε όταν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στόχο έχει να ενισχύσει την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στη Διεθνή Έκθεση. Φέτος βέβαια τα δεδομένα αλλάζουν αφού η Νέα Δημοκρατία είναι στην κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά. Στην Καβάλα την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη αναμένεται κλιμάκιο με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Στράτο Σιμόπουλο. Συμμετέχουν επίσης ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης (βουλευτής Πειραιά) και ο Γιώργος Κώτσηρας  (βουλευτής Δυτικής Αττικής). Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, θα υπάρξει περιοδεία στην πόλη και τον υπόλοιπο νομό. Αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τη νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας.

Στο τέλος του προγράμματος  στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Θα έχουν προηγηθεί  συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Στέφανο, τη διοίκηση του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα συναντήσουν τους φορείς της αγοράς (Επιμελητήριο- Εμπορικό σύλλογο- Ομοσπονδία), τους δημάρχους Παγγαίου και Νέστου. Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα Κλιμάκια αποτελούνται από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχουν ωστόσο και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου τα κλιμάκια αυτά ενισχύονται με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών. Όπως για παράδειγμα ο Θεόδωρος Λιβάνιος Υφυπουργός Εσωτερικών στις Σέρρες,  ο Κώστας Σκρέκας Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κοζάνη ΚΕΠΑ Γρεβενά. Τέλος και κατά τις ίδιες πληροφορίες ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μετέχει στο κλιμάκιο που θα επισκεφθεί την Τετάρτη το Νομό Ροδόπης.

Στη ΝΟΔΕ Καβάλας υπήρξε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση του κόμματος για το πρόγραμμα της Πέμπτης, πλέον υπάρχει προετοιμασία για την υλοποίηση του. Στελέχη της ΝΟΔΕ, αρκετά μάλιστα, ετοιμάζονται να είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Κυρίως στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΝΟΔΕ Καβάλας συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δεν κρύβει ότι προτιμά νέο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον κ. Κώστα Αντωνιάδη. Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις της ΝΟΔΕ, πλέον δεν υπάρχει καμία πιθανότητα τη θέση να αναλάβει ο Κωστής Σιμιτσής. (Φωτογραφία από την περσινή αντίστοιχη δραστηριότητα στην Καβάλα).

 

 

Διαβάστε επίσης