• 19 Μαΐου 2024,

Κλήθηκαν ή όχι οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων;

 Κλήθηκαν ή όχι οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων;

Ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα, Δημήτρης Πουρσαϊτίδης, ρωτήθηκε χθες σε εκπομπή του ραδιοφώνου της Πρωϊνής, για την απουσία του από τη σύσκεψη της Τρίτης, με θέμα  την πυρασφάλεια – πυροπροστασία.

Ο κ. Πουρσαϊτίδης είπε ότι απουσίασε από τη σύσκεψη της Τρίτης που έγινε στο Δημαρχείο, όπως και οι περισσότεροι άλλοι Πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, γιατί δεν είχαν ειδοποιηθεί. Από το Δήμο Καβάλας ωστόσο γίνεται γνωστό ότι άπαντες είχαν ειδοποιηθεί.

Πριν γνωστοποιήσει αυτή την απάντηση ο Δήμος Καβάλας, ίσχυαν τα λόγια του κ. Πουρσαϊτίδη, όπως ακούστηκαν χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή. Σχετικό είναι το ρεπορτάζ:

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο η συνεδρίαση του δημοτικού συντονιστικού οργάνου για την αντιπυρική περίοδο. Απουσίαζαν ωστόσο οι περισσότεροι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων με εξαίρεση τον κ. Βουδούρη από το δημοτικό διαμέρισμα Ζυγού. Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης μας εξήγησε ότι η απουσία του οφειλόταν στο γεγονός της μη ενημέρωσής του. Επικοινωνώντας μάλιστα με τους ομολόγους του διαπίστωσε ότι ούτε και εκείνοι είχαν ενημερωθεί αρμοδίως. «Είναι δυνατόν να είχαμε προσκληθεί και να απουσιάζαμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Πουρσαϊτίδης.

Εάν γνώριζε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα περί της συσκέψεως θα παραβρίσκονταν. Σε περίπτωση που θα μετείχε στη σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο ο Δημήτρης Πουρσαϊτίδης θα ζητούσε τον καθαρισμό των δασικών περιοχών, θα ζητούσε τη συντήρηση ορισμένων κρουνών ώστε να ξανατεθούν σε λειτουργία, καθώς και να ελεγχθούν όλοι οι υπόλοιποι.

Προ μίας εβδομάδας άρχισε και ο καθαρισμός των χόρτων στο δημοτικό διαμέρισμα του Αμυγδαλεώνα από τα δημοτικά συνεργεία. Ήδη έχουν καθαριστεί οι σχολικές μονάδες και δρομολογήθηκαν οι παρεμβάσεις στις γειτονιές. Ερωτώμενος αναφορικά με το θέμα του οδικού άξονα Ε61 ο κ. Πουρσαϊτίδης αποφάνθηκε ότι μάλλον το θέμα έχει τελειώσει και ότι οι υπεύθυνοι θα επανέλθουν κάποια στιγμή.

Διαβάστε επίσης