• 6 Μαΐου 2024,

Απαραίτητη δημοτική παρέμβαση στην Παναγούδα

 Απαραίτητη δημοτική παρέμβαση στην Παναγούδα

Την πρόσφατη Πρωτομαγιά στο δάσος της Παναγούδας σημειώθηκε το αδιαχώρητο. Πολλοί συμπολίτες έσπευσαν στην όμορφη δασική περιοχή προκειμένου να διασκεδάσουν, να «πιάσουν» τον Μάη. Η αυξημένη κίνηση μέσα στο δάσος συνεχίστηκε μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Αμέσως μετά οι παρέες συμμάζεψαν στα σημεία όπου είχαν εγκατασταθεί, πέταξαν τα σκουπίδια στους κάδους που ήταν κοντά τους κι αποχώρησαν. Με αυτήν την αφορμή επισημαίνουμε στον Δήμο Καβάλας την ανάγκη μιας απαραίτητης παρέμβασης που θα έχει στόχο: Να αδειάσει από τα σκουπίδια της Πρωτομαγιάς όλα τα καλάθια. Μικρά και μεγάλα. Να συγκεντρώσει τα απορρίμματα που «διέφυγαν» και δεν είναι λίγα. Εντοπίζονται σκορπισμένα σε διάφορα σημεία. Να αποκαταστήσει τις «κουρασμένες» και ξηλωμένες ξύλινες κατασκευές. Δεν είναι πολλές. Κάποια τραπέζια «βολτάρουν», μεταφέρονται όπου βολεύει αυτούς που τα χρησιμοποιούν.

Οι λοιπές ζημιές προηγούμενων περιόδων δεν είναι λίγες. Πρέπει επίσης να συντηρηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ειδικά το φιλέ στο γήπεδο του βόλεϊ. Αν ο Δήμος Καβάλας κάνει την αρχή, κόβοντας και τα χόρτα που κι αυτά μεγάλωσαν σε όλο το δάσος, τότε θα έχει το δικαίωμα να καλέσει σε συμπαράσταση και συμπληρωματική παρέμβαση τους εθελοντές. Οι κάτοικοι των όμορων συνοικιών ποτέ δεν αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Αρκεί να μην κληθούν να τα κάνουν όλα αυτοί.

Η Πρωτομαγιά απέδειξε πόσα πολλά μπορούν να κάνουν οι Καβαλιώτες στο δάσος της Παναγούδας. Φάνηκε να το προτιμούν αφού είναι πολύ κοντά τους. Από την άλλη πλευρά όσοι το επισκέπτονται θέλουν και να το φροντίζουν. Αυτό για να επικρατήσει, να καθιερωθεί πρέπει να στηριχθεί σε στέρεες βάσεις. Τις οποίες ειδικά αυτήν την περίοδο μπορεί να προσφέρει ο Δήμος Καβάλας. Διαθέτει προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας, το είδαμε και το βλέπουμε καθημερινά παντού στην πόλη μας. Μήπως ήρθε η ώρα της Παναγούδας;

*Το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας εγκατέστησε προ λίγων ημερών καλάθια απορριμμάτων μπροστά και πίσω από το δικαστικό μέγαρο. Η πρωτοβουλία ήταν απολύτως σωστή, αναγκαία σε ένα κτίριο που όλο το χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Εντατικά (λόγω του προσωπικού της Κοινωφελούς Εργασίας) συνεχίζεται ο καθαρισμός των οδικών πινακίδων αλλά και η απομάκρυνση κομμένων χόρτων και κλαδιών. Δυστυχώς ένα μήνα τώρα κλαδιά- χόρτα- μπάζα δεν έχουν απομακρυνθεί από το πεζοδρόμιο της οδού Ζαλόγγου (απέναντι από το ΚΑΠΗ του Βύρωνα).

*Διορθώθηκε χθες το κατεστραμμένο καλώδιο που έδινε ρεύμα στον φωτισμό της οδού Δαγκλή. Ως εκ τούτου χθες βράδυ τα φώτα ως τη διασταύρωση με την οδό Ρωμανού άναψαν. Τελειώνουν εντός των ημερών οι εργασίες συντήρησης στην ακτή της Καλαμίτσας.

 

*

Διαβάστε επίσης