• 19 Μαΐου 2024,

«Κοιτάμε μπροστά, στα έργα που πρέπει να γίνουν στην Καβάλα»

 «Κοιτάμε μπροστά, στα έργα που πρέπει να γίνουν στην Καβάλα»

Εντός των ημερών, ίσως και σήμερα, ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης θα κάνει νέες ανακοινώσεις για την υποψηφιότητα του στο Δήμο Καβάλας.

Σκοπεύει να ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού και της παράταξης του. Κάποια πρώτα ονόματα υποψηφίων του. Αφήνει να εννοηθεί ότι μετά τις εθνικές εκλογές θα είναι ακόμη περισσότεροι οι υποψήφιοι του που θα ανακοινωθούν μιας και όπως αναφέρει αρκετοί (και σημαντικοί όπως καταλαβαίνουμε) έχουν σήμερα αυτήν την ιδιαίτερη-ας την περιγράψουμε έτσι- σχέση με τις εκλογές που ημερολογιακά προηγούνται.

Ξεκάθαρος ο κ. Χρυσανίδης συνδέει τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές με τα έργα που δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν. Στην έδρα του Δήμου αλλά και στις δημοτικές ενότητες- δημοτικές κοινότητες.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες σχετικά με την υποψηφιότητα σας; Την προηγούμενη εβδομάδα το δυστύχημα στα Τέμπη ανέβαλε κάποιες δραστηριότητες σας.

Απ: Ήταν λογική αυτή η αναβολή. Δεν είναι ματαίωση. Εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου προς τις δημοτικές εκλογές του Δήμου Καβάλας. Μέσα σε αυτό πλαίσιο κάνουμε την προετοιμασία, αυτή που πρέπει αλλά πλέον σε πιο βαρύ κλίμα, όπως το ίδιο ισχύει και για τις Εθνικές εκλογές. Κάνουμε σίγουρα κάποιες προετοιμασίες, τέτοιες που να μπορέσουμε μετά τις Εθνικές εκλογές, να παρουσιάσουμε ένα αξιοπρεπή και ικανό με δυνατότητες συνδυασμό, που θα μπορέσει να διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Έχουμε βάλει στο πρόγραμμα μας, αυτά που θεωρούμε αναγκαία για την πόλη. Εγώ θέλω να συγχαρώ τους συνυποψήφιους και από άλλους συνδυασμούς. Νομίζω ότι θα γίνει ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας, με επιχειρήματα, με θέσεις και από εκεί και πέρα η δικιά μας η θέση είναι τα έργα που θα γίνουνε. Δε θα ασχοληθούμε με το παρελθόν. Θα κοιτάξουμε μπροστά. Αυτά τα έργα που λείπουν από την πόλη και νομίζω ότι είναι σημαντικά και πολλά.

Ερ: Είναι πολλοί  αυτοί που δήλωσαν ήδη για υποψήφιοι Δήμαρχοι. Εντυπωσιάζονται με τον αριθμό των υποψηφίων Δημάρχων οι περισσότεροι.

Απ: Θα δούμε μέχρι το τέλος. Δεν είναι πολλοί. Είναι μια υγιής κατάσταση μέσα σε μια δημοκρατία. Εκδηλώνει ο καθένας το ενδιαφέρον που έχει για το Δήμο Καβάλας. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα επιλέξουν αυτόν που θέλουνε, που θεωρούν ίσως πιο ικανό με πιο πολλές δυνατότητες να προσφέρει σε αυτή την πόλη, σε αυτόν το Δήμο να πω καλύτερα, γιατί είναι και οι οικισμοί γύρω από την πόλη της Καβάλας.

Ερ: Εσείς πάντως λέτε ότι είστε υποψήφιος για να γίνει έργο, να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.

Απ: Έχουμε εντοπίσει εγώ και οι συνεργάτες μου, τα προβλήματα μέσα στην πόλη κι γύρω από την πόλη και θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια. Κάποτε εκεί ανάμεσα στις δεκαετίες του `70 και `80, η πόλη της Καβάλας ήτανε από τις πρώτες  πόλεις, ίσως η πρώτη πόλη μετά τη Θεσσαλονίκη στη Βόρεια Ελλάδα. Θεωρώ ότι μείναμε πολύ πίσω για διάφορους λόγους. Όμως οι δυνατότητες υπάρχουν. Μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Πολλά κιόλας. Να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σε όλους τους τομείς. Πάνω σ’ αυτό καταλαβαίνετε ότι πρέπει να συνεργαστούμε σε πολλά επίπεδα εξουσίας και δε θα μείνουμε αδρανείς. Έχω κάποια εμπειρία εγώ προσωπικά από τον πρώην Δήμο Ελευθερών. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά για την περιοχή, για όσους ζουν εκεί. Με αυτά τα εφόδια κατεβαίνω στο στίβο της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης