• 2 Μαΐου 2024,

Κομματική παρέμβαση αναστέλλει τη συμφωνία Μέτιου- Σιμιτσή;

 Κομματική παρέμβαση αναστέλλει τη συμφωνία Μέτιου- Σιμιτσή;

Σε κατάσταση αναστολής βρίσκεται από χθες το πρωί η εγκεκριμένη και από τις δύο εμπλεκόμενες περιφερειακές παρατάξεις συμφωνία Μέτιου- Σιμιτσή. Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε «άνωθεν» παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο ισχυρίζεται ότι δεν ήταν ενημερωμένο και τελικά δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της ίδιας συμφωνίας. Επακολούθησε διαδικασία τηλεφωνικών επικοινωνιών και διαβουλεύσεων, η οποία ως χθες το απόγευμα δεν είχε καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Ο κ. Σιμιτσής ενημέρωσε εγκαίρως και εγγράφως για τις ενέργειες του το ΚΙΝΑΛ, η αντίδραση του οποίου φέρονταν θετική. Ακόμη κι ήταν, προχθές ανακλήθηκε. Αυτό έγινε μετά από διάφορες πιέσεις που ασκήθηκαν στην Αθήνα είτε από κομματικά στελέχη της ΑΜΘ, είτε από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Καβάλας.

Στο μεταξύ η ομάδα του κ. Μέτιου συζήτησε και ενέκρινε τη συμφωνία. Διαδικασία που έγινε στην Κομοτηνή την Τρίτη το απόγευμα. Κι ενώ χθες αναμένονταν αυτή να ανακοινωθεί επίσημα, υπήρξε αναστολή της λόγω κομματικών πιέσεων. Όσοι διαφωνούν με τη συμφωνία κι ανήκουν στη ΝΟΔΕ Καβάλας αρχικά ανακουφίστηκαν, στη συνέχεια αναζήτησαν αγωνιωδώς περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το τι θα γίνει αφού όπως όλα δείχνουν είναι «ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα. Κακό για τη συμφωνία είναι επίσης το ότι δεν υπάρχει χρόνος αφού αυτό που είναι να γίνει (ή να μην γίνει) πρέπει να οριστικοποιηθεί άμεσα. Την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα η Π.Ε. Καβάλας πρέπει να έχει Αντιπεριφερειάρχη. Η αρχική αλλά υπό αμφισβήτηση συμφωνία Μέτιου- Σιμιτσή προέβλεπε ότι ο δεύτερος θα ορίζονταν χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας για δύο τουλάχιστον χρόνια.

Διαβάστε επίσης