• 18 Μαΐου 2024,

Κοντά σε συμφωνία για το ασανσέρ

 Κοντά σε συμφωνία για το ασανσέρ

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Πρόεδρος του Συλλόγου κατοίκων της συνοικίας της Παναγίας το «Κάστρο». Ο Φώτης Λαζαρίδης μίλησε για τη συνάντηση που είχε την Δήμαρχο, την τρίτη όπως παρατήρησε μέσα σε δύο χρόνια. Από το γραφείο της στο ραντεβού της προηγούμενης εβδομάδας έφυγε ιδιαίτερα ικανοποιημένος κι αισιόδοξος, αφού η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες δράσεις. Δεν έχει παρά να επιβεβαιώνονται στην πράξη και όπως ο ίδιος βεβαίωσε παρακολουθεί. Τα θέματα που έθεσε υπόψη της κας Δημάρχου, είναι 25 έως 30. Πολλά πράγματα έγιναν – είπε – στη συνοικία, αλλά τα περισσότερα είναι σ΄ εκκρεμότητα. Στο ίδιο ραντεβού παραβρέθηκαν κι αντιδήμαρχοι αλλά και συνεργάτες της κας Τσανάκα.

Η είδηση που βγαίνει από τα ειδικότερα θέματα που συζητήθηκαν, αφορά το περιβόητο ασανσέρ που θα διευκολύνει τους συμπολίτες και τους επισκέπτες της Καβάλας, για ν΄ ανεβαίνουν από την περιοχή του λιμανιού στη συνοικία της Παναγίας. Σύμφωνα με το Φώτη Λαζαρίδη πρόθεση της Διοίκησης είναι να προχωρήσει στο ασανσέρ, που υποσχεθεί ο Δήμος από την εποχή του Λευτέρη Αθανασιάδη. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα με την αρχαιολογική υπηρεσία. Είπε όμως, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής, υπάρχεί μια κατ΄ αρχήν συμφωνία του Δήμου Καβάλας με την αρχαιολογική υπηρεσία – ήπια κατασκευή – να γίνει και να λειτουργήσει όχι μεταξύ των στρατιωτικών κατοικιών, αλλά πιο κοντά στην εκκλησία της Παναγίας, επί του οικοπέδου παλιού νοσοκομείου.

Για το θέμα της διαμόρφωσης της αυλής του 7ου Δημοτικού Σχολείου, μία εκκρεμότητα εννέα ετών, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, οι απαλλοτριώσεις ενημερώθηκε ότι προχωρούν.

Ο Δήμος Καβάλας υποσχέθηκε έργα κυκλοφοριακού χαρακτήρα, καθώς θα εκπονηθεί μελέτη για τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην Παναγία. Υποσχέθηκε επίσης ν΄ ασχοληθεί με τα παλιά εγκαταλειμμένα κι ετοιμόρροπα σπίτια.

Τέλος άκουσε την παλιά πρόταση του συλλόγου και θα εργαστεί για την υλοποίησή της, να δημιουργηθεί ένας περιμετρικός δρόμος, κατάλληλος για περίπατο, γύρω – γύρω από το τείχος, που θα ξεκινάει από το λιμάνι, την περιοχή κάτω από το τελωνείο και θα φτάνει μέχρι τα «Καλαφατιά».

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας υποσχέθηκε άμεση δράση, σε θέματα όπως η καθαριότητα της συνοικίας, στέλνοντας κι άλλον υπάλληλο για την εργασία αυτή.

 

Διαβάστε επίσης