Κοντά στο 1,45 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

 Κοντά στο 1,45 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Κοντά στο 1,45 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται – με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών – η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της διάθεσης του στην αγορά σημειώνοντας σημαντική αποκλιμάκωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών.

Ουσιαστικά η τιμή χωρίς την κρατική επιδότηση – που δεν προβλέπεται να υπάρξει εφέτος – διαμορφώνεται πολύ κοντά στο επίπεδο που ξεκίνησε η περίοδος θέρμανσης πέρυσι (1,41 ευρώ) μετά από επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 0,2 ευρώ ανά λίτρο συν ΦΠΑ και την πρόσθετη επιδότηση 7,5 σεντς ανά λίτρο από τα διυλιστήρια.

Κάτι είναι και αυτό.

 

Μάλλον ο  ηλιόλουστους καιρός της προχθεσινής Κυριακής (πρώτης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές) δεν ήταν σύμμαχος της εκλογικής διαδικασίας αφού αρκετοί προτίμησαν να πάνε για καφέ και ταβέρνα ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έκαναν την τελευταία τους βουτιά στην θάλασσα για φέτος το καλοκαίρι.

Σε αυτό το «σφιχτό»  πρόγραμμα έπρεπε όπως καταλαβαίνετε  να χωρέσει και η άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος που σε αρκετές περιπτώσεις όπως καταλαβαίνετε πήγε περίπατο.

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ιδιωτικά και μη προβάλανε ελληνικές ταινίες με πρωταγωνίστρια την Μαίρη Χρονοπούλου.

Την τιμητική της βέβαια είχε η ταινία «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ».

 

Και εκεί που είχαμε να κάνουμε με έναν πόλεμο ξαφνικά μας προέκυψε και δεύτερος.

Βέβαια για αυτό τον δεύτερο πόλεμο που κήρυξε το Ισραήλ στους μαχητές της Χαμάς δεν υπάρχει χρονική πρόβλεψη αφού υπάρχει το προηγούμενο του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία  όπου όλες οι προβλέψεις πέσανε έξω.

 

Δεύτερη Κυριακή για τον Δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια.

Οι κάλπες θα στηθούν  ξανά  για την τελική αναμέτρηση.

 

Να την χαίρονται την Δημαρχάρα τους τον Μπέο οι Βολιώτες που τον βγάλανε από την πρώτη Κυριακή επιβραβεύοντας τον  στην ουσία για τις τραμπούκικες τακτικές που ακολουθεί σε όσους δεν συμφωνούν μαζί του.

Έχει να πέσει πολύ κλωτσομπούνι τα επόμενα 5 χρόνια.

 

Πάντως όλα δείχνουν ότι και την επόμενη Κυριακή , δεύτερη εκλογική, θα φλερτάρουμε  πολύ σοβαρά με την θάλασσα που συνεχίζει να μας γοητεύει.

Αυτά τα μπάνια  του Οκτώβρη είναι 6άποντα !!!

 

Μέσα σε όλα ακούσαμε και το καλύτερο από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πολιτικό φαινόμενο που δεν χάνει ποτέ και από κανέναν.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

 

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης