• 25 Απριλίου 2024,

Κοπή πίτας και βράβευση Γεωργίας Χιόνη

 Κοπή πίτας και βράβευση Γεωργίας Χιόνη

Η διοίκηση και αρκετά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση που όμως μετατέθηκε για το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης λόγω έλλειψης της απαραίτητης απαρτίας. Κατά τα λοιπά, η συνάντηση εξελίχθηκε κανονικά.

Παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως κόπηκε η βασιλόπιτα για το 2019 και το τυχερό νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι των υπαλλήλων του Δικηγορικού Συλλόγου. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας πατέρας Γεράσιμος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Στεφάνου. Ο ιερέας εξήγησε ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης επέστρεφε εκείνη την ώρα από την Αθήνα και το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία κι επομένως ήταν αδύνατο να παραστεί στην εκδήλωση. Το πρώτο κομμάτι της πίτας ο πατέρας Γεράσιμος το αφιέρωσε εκτός από την εκκλησία και στη Μακεδονία, που όπως δήλωσε δοκιμάζεται.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, παρουσία και του πατέρα της Κώστα Χιόνη, τιμήθηκε η δικηγόρος Γεωργία Χιόνη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της απένειμε τιμητική πλακέτα για το γεγονός ότι το έργο της σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στη Θάσο επί Τουρκοκρατίας βραβεύθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι το αντικείμενο του έργου αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα μελέτης μεταξύ των δικηγόρων για θέματα ιδιοκτησιών στο νησί της Θάσου. Το ίδιο διαπίστωσε και χάρηκε γι’ αυτό και η Γεωργία Χιόνη.

Στην εκδήλωση δεν κλήθηκαν και δεν παραβρέθηκαν άλλοι εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών εκτός από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου. Παρόντας ήταν ωστόσο ο δικηγόρος και αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Στο τέλος της εκδήλωσης επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, που είχε συνάντηση με τη διοίκηση του φορέα αναφορικά με τα αποτελέσματα πρόσφατης επικοινωνίας του Γιώργου Γραμμένου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου υπουργείου.

Διαβάστε επίσης