• 19 Μαΐου 2024,

Κοπή βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα «Ο Προφήτης Ηλίας» (φωτογραφίες)

 Κοπή βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταμώνα «Ο Προφήτης Ηλίας» (φωτογραφίες)

Γράφει ο Μπάμπης Παναγιωτίδης


Την Βασιλόπιτα έκοψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα «Ο Προφήτης Ηλίας» στην αίθουσα εκδηλώσεων και έδρα του, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Ο Πατέρας Θεόδωρος Κοργιανόγλου ευλόγησε την πίτα, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού Γιάννης Τερζόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτριος Βλάχος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλαταμώνα Θεόδωρος Βελισσαρίδης, καθώς και πλήθους κόσμου  – μελών του Συλλόγου που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Σταυρούλα Τσεντεμεΐδου ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία, ενώ ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, μίλησε για προγράμματα που εξετάζει και διεκδικεί ο Δήμος, για την αποκέντρωση και την ενίσχυση του Ορεινού όγκου, ενώ τόνισε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ” φιλούν Θερμοπύλες.

Στη συνέχεια τιμήθηκαν με επαίνους και δώρα τα παιδιά -των μελών- τα οποία είτε αρίστευσαν, είτε εισήχθησαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι κάτωθι:

1. Εμμανουήλ -Νεκτάριος Παναγιωτίδης,
2. Σταύρος Κεσικιάδης,
3. Δημήτρης Αρμύρας,
4. Αντωνία Μελίδου,
5. Δήμητρα Μελίδου,
6. Γρηγόρης Παπαδόπουλος,
7. Ευτέρπη Μαστράφη.

Ο τυχερός της Βασιλόπιτας ήταν ο ταμίας του Συλλόγου Λευτέρης Κοργιανόγλου, ενώ στα πιτάκια που μοιράστηκαν τυχερός ήταν ο Θεόφιλος Χριστόφορίδης. Ακολούθησε πλούσιος μπουφές που ετοιμάστηκε με κάθε λεπτομέρεια από το δραστήριο Δ Σ. ενώ μοιράστηκαν γούρια και ευχές στους παριστάμενους.

Ο ετήσιος χορός του Πλαταμώνα

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ο Ετήσιος χορός του Συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων ” ΠΑΡΟΥΣΊΑ ” (5ο χ.λ.μ Χρυσούπολης-Ξάνθης), με τους ξεχωριστούς Πόντιους καλλιτέχνες, Μπάμπη Ιωακειμίδη, Χρήστο Καλιοντζίδη (που κατάγονται από τον πρώην Δήμο Ορεινού), Τάσο Πετρόπουλο και Βασίλη Φωλίνα στο αγγείο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου θα πρέπει να δώσουν το βροντερό τους παρών, για να δείξουν την αγάπη και την στήριξη σ’ έναν Δ.Σ. -που αν μη τι άλλο- εργάζεται άοκνα καθόλη την διάρκεια του έτους για την διατήρηση της παράδοσης και το ζωντάνεμα πλήθους εκδηλώσεων στον όμορφο Πλαταμώνα.

Διαβάστε επίσης