• 20 Απριλίου 2024,

Κορωνοϊός (σχεδόν) τέλος! Μόνο 7 ασθενείς στο Νοσοκομείο, κανείς από το Δήμο Καβάλας

 Κορωνοϊός (σχεδόν) τέλος! Μόνο 7 ασθενείς στο Νοσοκομείο, κανείς από το Δήμο Καβάλας

Μετά από 7 περίπου μήνες γεμάτους κρούσματα κορωνοϊού, ασθενείς με κορωνοϊό και θανάτους ασθενών η Καβάλα φαίνεται να αποχαιρετά τη νόσο.

Η οποία αποχωρεί και υποχωρεί, ελπίζουμε οριστικά. Χθες το μεσημέρι στην κλινική του Νοσοκομείου νοσηλεύονταν μόνο 6 ασθενείς, προερχόμενοι οι 3 από τη Δράμα. Οι υπόλοιποι (από ένας) προέρχονται από τους Δήμους Θάσου- Παγγαίου και Νέστου.

Η πόλη της Καβάλας (και ο Δήμος Καβάλας γενικότερα) δεν είχε ασθενή ενώ ο ένας ασθενής της ΜΕΘ covid προέρχονταν (όπως είναι γνωστό) από την περιοχή της Ξάνθης. Το προσεχές διάστημα τα ήδη μικρά νούμερα ασθενών θα μικρύνουν κι άλλο κι έτσι φαίνεται να έρχεται η στιγμή που αν και Νοσοκομείο covid το Νοσοκομείο Καβάλας δεν θα νοσηλεύει κανένα σχετικό περιστατικό!

Είναι κάτι που έχει να συμβεί από το περσινό Καλοκαίρι.

Μπορεί κρούσματα να ανακοινώνονται συνεχώς και κάθε μέρα από τον ΕΟΔΥ, ένα σερί καθημερινών κρουσμάτων που ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου, αλλά τα περιστατικά είναι ήπια και δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Η κατάσταση βελτιώνεται κι αυτό οφείλεται:

  1. Έγινε ο κύκλος της νόσου και τώρα αυτός κλείνει. Μακάρι να μην ανοίξει επόμενος.
  2. Υπάρχει διαδικασία εμβολιασμών (την Τετάρτη στο Νομό Καβάλας έγιναν 1.359 εμβόλια)
  3. Υπάρχει διαδικασία Rapid τεστ και self τεστ που προλαβαίνει τα χειρότερα και πιο συγκεκριμένα την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Νομός Καβάλας αναπνέει με ανακούφιση, προγραμματίζει μια κανονική πορεία το Καλοκαίρι κι αισιοδοξεί και για μετά το Καλοκαίρι.

Χθες μετά από ένα 15νθήμερο ησυχίας υπήρξε περιστατικό μαθητή με κορωνοϊό στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Χρυσούπολης. Ένα τμήμα του οποίου αναμένονταν να μπει σε ολιγοήμερη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Αντίθετα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας και χθες δεν υπήρξε κανένα περιστατικό (κρούσμα) σε μαθητή ή εκπαιδευτικό. Η βελτίωση της κατάστασης σε όλο το Νομό Καβάλας έγινε αργά αλλά σταθερά.

Οι ειδικοί προειδοποιούν να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων πρόληψης, τονίζουν η ανάγκη των εμβολιασμών να συνεχιστεί και να γίνει ακόμη καλύτερη το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης