Κώστας Αντωνιάδης: «Δεν δικαιολογείται η γκρίνια για την τουριστική κίνηση»

 Κώστας Αντωνιάδης: «Δεν δικαιολογείται η γκρίνια για την τουριστική κίνηση»

Με νέες δηλώσεις που έκανε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης παρουσίασε επιπλέον επίσημα στοιχεία που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν την αύξηση του τουρισμού φέτος στην ΑΜΘ. Στο τέλος των δηλώσεων του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι δεν δικαιολογείται γκρίνια για μείωση της κίνησης κτλ.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη τον Ιούνιο φέτος οι αφίξεις επιβατών διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Καβάλας παρουσίασαν αύξηση 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Τον Ιούνιο φέτος οι αφίξεις εσωτερικού εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης παρουσίασαν αύξηση 27%. Φορείς της Θράκης μέτρησαν αύξηση 1,4% το πρώτο εξάμηνο του έτους στην είσοδο Τούρκων τουριστών από τους Κήπους και την Ανδριανούπολη. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι είσοδος ξένων επισκεπτών από το τελωνείο της Νυμφαίας αυξήθηκαν 14%.

Ο κ. Αντωνιάδης στηρίζεται σε αυτά τα στοιχεία κι υποστηρίζει ότι σε γενικές γραμμές η κίνηση τουριστών ως τώρα είναι ικανοποιητική αν και όπως σημειώνει είμαστε στο μέσο της περιόδου. Θυμίζει ότι ειδικά οι αφίξεις από την Τουρκία έχουν φέτος δύο προβλήματα, την υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος και τα γεγονότα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παρόλα αυτά οι αφίξεις Τούρκων «αντέχουν», συμπεράνει.

Ταυτόχρονα οι δράσεις τουριστικής προβολής συνεχίζονται. Και από την Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά και από τους περισσότερους Δήμους. Πρόβλημα πιο ουσιαστικά μοιάζει να είναι οι καιρικές συνθήκες αφού τα συχνά μπουρίνια διώχνουν τον κόσμο από τις παραλίες και ματαιώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες είχαν προγραμματίσει να λάβουν μέρος.

Διαβάστε επίσης