• 20 Μαΐου 2024,

Κώστας Ανυφαντάκης: «Με την ίδια φιλοσοφία και τη νέα σεζόν. Στόχος η νίκη σε κάθε αγώνα»       

 Κώστας Ανυφαντάκης: «Με την ίδια φιλοσοφία και τη νέα σεζόν. Στόχος η νίκη σε κάθε αγώνα»       

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο προπονητής του ΑΟΚ, Κώστας Ανυφαντάκης μιλώντας για την επόμενη μέρα της παρουσίας του στην ομάδα μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τη διοίκηση. Επίσης αναφέρθηκε σε στιγμές που χαρακτήρισαν τον ΑΟΚ, την αγωνιστική σεζόν που πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Φάνηκε ότι την ανανέωση της συνεργασίας την επιθυμούσαν και οι δυο πλευρές μετά την επιτυχημένη σεζόν που έχει ολοκληρωθεί.

Απ: Ακριβώς έτσι είναι. Υπάρχει πλέον η συνέχιση της συνεργασία μας. Ήταν μια απόφαση η οποία με χαροποιεί. Πάρθηκε με την καρδιά αλλά και με πολύ ποδοσφαιρική λογική ώστε να συνεχίσουμε το έργο αυτό που επιτελέστηκε αυτή τη χρονιά και να πάμε την ομάδα ακόμη καλύτερα.

Ερ: Πότε είναι στο πρόγραμμα να ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν;

Απ: Εμείς αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την προετοιμασία της νέας σεζόν η οποία θα ξεκινήσει περίπου σε ένα μήνα. Περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για το πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ 2.

Οπότε είμαστε αυτή τη φάση της οργάνωσης για την προετοιμασία αλλά και βέβαια στο «ψάξιμο» για την ενίσχυση της ομάδας.

Ερ: Θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ; Η πρόθεση σας είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας;

Απ: Ένα από τα σημαντικά που πέτυχε αυτή η ομάδα εκτός του ότι έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και πέτυχε το στόχο της ανόδου, είναι ότι δημιούργησε και ένα πολύ καλό κορμό παικτών οι οποίοι εγγυούνται για το μέλλον.

Βασικός στόχος για μας να παραμείνει αυτός ο κορμός και να συνεχίσει και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Όμως θα γίνουν και κάποιες αποχωρήσεις όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες.

Ερ: Θα μείνει δηλαδή ένα 50-60% από το ρόστερ της χρονιάς που πέρασε;

Απ: Παραπάνω. Θεωρούμε ότι 15-16 παιδιά από το περσινό ρόστερ θα είναι και πάλι μαζί μας. Νομίζω ότι είναι ένας καλός αριθμός για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το σύνολο την επόμενη μέρα  πάνω σε αυτούς που θα μείνουν.

Ερ: Η πρόθεση σας θα είναι να μπει περισσότερη εμπειρία σε αυτό το ρόστερ με το δεδομένο ότι είναι μια κατηγορία η Σουπερ Λιγκ 2, πιο δύσκολη;

Απ: Γνωρίζουμε ότι είναι σίγουρα μια κατηγορία πιο δύσκολη από τη φετινή. Το σημαντικό είναι ότι γνωρίζουμε την ομάδα μας, γνωρίζουμε που χρειαζόμαστε βελτίωση οπότε θα κινηθούμε στοχευμένα ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε παίκτες οι οποίοι θα μπούνε σε αυτό που εκπροσωπεί η ομάδα.

Ταυτόχρονα αυτοί οι παίκτες θα μας ενισχύσουν.

Ερ: Ο ΑΟΚ ήταν από τις λίγες ομάδες ίσως και η μοναδική  που δεν είχε ξένους παίκτες στο ρόστερ του. Αυτή θα είναι μια φιλοσοφία και για τη νέα περίοδο;

Απ: Η φιλοσοφία μας είναι να βρούμε καλούς παίκτες με ένα συγκεκριμένο προφίλ.  Αυτό το συγκεκριμένο προφίλ μπορούμε να το βρούμε και σε παιδιά που θα είναι από το εξωτερικό.

Αρκεί να είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βοηθήσουν την ομάδα. Θα είναι καλύτεροι από άλλα παιδιά που θα είναι Έλληνες.

Ερ: Επανέρχεται και ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχεία για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Απ: Η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω της πανδημίας. Πάντως εμείς αισθανθήκαμε αρκετή στήριξη από τον κόσμο, είτε στην πόλη που κυκλοφορούσαμε, είτε από αυτούς που είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν τα παιχνίδια μας. Αυτό για μας ήταν πολύ σημαντικό.

Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο μας ώστε να ενισχύσει και αυτός την προσπάθεια μας. Σίγουρα θα είναι ένα συν για όλες τις ομάδες. Φυσικά και για μας.

Ερ: Ήταν μια χρονιά συναισθημάτων αυτή που πέρασε;

Απ: Ήταν μια χρονιά η οποία είχε έντονες διακυμάνσεις στα συναισθήματα. Παίζαμε Κυριακή και Τετάρτη με πολύ δύσκολα παιχνίδια και έχοντας στόχο για να εξασφαλίσουμε την άνοδο.  Ήταν όμως και μια χρονιά την οποία την έκοψε η πανδημία στη μέση. Με την υποστήριξη της διοίκησης θεωρώ ότι όλα πήγαν καλά. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα.

Ερ: Πολλοί είπανε ότι η φετινή ομάδα του ΑΟΚ, είχε την υπογραφή του Ανυφαντάκη. Εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό;

Απ: Το ποδόσφαιρο είναι θέμα ομαδικής δουλειάς, ομαδικής προσπάθειας. Χωρίς τους συνεργάτες μου, χωρίς τους παίκτες μας που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους που είναι στο ΔΣ της ομάδας δεν θα υπήρχε καμία επιτυχία. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η ομαδική δουλειά και η αγάπη που δημιουργήθηκε μεταξύ μας.

Ερ: Ξεχωρίσατε κάποια παιχνίδια που έδωσαν την ώθηση στον ΑΟΚ;

Απ: Υπάρχουν παιχνίδια αλλά θεωρώ ότι από το πρώτο παιχνίδι που μπήκαμε στο πρωτάθλημα είχαμε πολύ καλή νοοτροπία και στόχο να παίρνουμε τους 3 βαθμούς της νίκης.

Αυτό ήταν ο κυριότερος στόχος όταν ξεκινήσαμε τη χρονιά δηλαδή να πηγαίνουμε σε οποιοδήποτε γήπεδο είτε εντός, είτε εκτός με οποιονδήποτε αντίπαλο και να παίζουμε για τη νίκη. Αυτή η νοοτροπία για μας ήταν πολύ σημαντική και μας βοήθησε να κατακτήσουμε το στόχο μας.

Ερ: Και λόγω του ονόματος πάλι στη Σουπερ Λιγκ 2, ο στόχος του ΑΟΚ θα είναι πρωταγωνιστικός;

Απ: Εμείς πρέπει να πορευτούμε με την ίδια φετινή φιλοσοφία. Στόχος μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Να παίζει και να διεκδικεί τη νίκη. Να προσπαθεί να παίζει καλό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα να βελτιώσει τις αδυναμίες της που ξέρουμε ποιες είναι. Στόχος μας το καλό ποδόσφαιρο και οι 4 βαθμοί.

Έτσι θα πορευτούμε.

Ερ: Οι ευχαριστίες του Κώστα Ανυφαντάκη για τη σεζόν που πέρασε;

Απ: Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους της ομάδας για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που μας δώσανε. Όλους του συνεργάτες μου οι οποίοι δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορέσουμε να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Φυσικά τους παίκτες μας οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές και κέρδισαν το σεβασμό όλων με αυτό που παρουσιάσανε.

Το προσωπικό όλο, τους φροντιστές μας, τους γιατρούς μας, τους φυσικοθεραπευτές μας. Σε όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν την ομάδα. Τον κόσμο που είχε πάντα θετική ενέργεια και τους περιμένουμε τους φιλάθλους μας στο γήπεδο τη νέα αγωνιστική σεζόν για να βοηθήσουν μια προσπάθεια η οποία θεωρώ ότι αξίζει.

Διαβάστε επίσης