Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: ¨ Με Ιεράπετρα παρουσιάσαμε μια ομάδα με 90% Καβαλιώτες»

 Κώστας Ανυφαντάκης στους 93,7: ¨  Με Ιεράπετρα παρουσιάσαμε μια ομάδα με 90% Καβαλιώτες»

Για το ματς με την Ιεράπετρα στο γήπεδο του Κορυδαλλού,  μίλησε στους 93,7 ο προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Ανυφαντάκης.

Παράλληλα έκανε και την αποτίμηση της χρονιάς αφού ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας με το ματς Κυπέλλου κόντρα στην Κρητική ομάδα. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Μάλλον άδοξος ο αποκλεισμός από την Ιεράπετρα; Ο ΑΟΚ ήταν καλύτερος;

Απάντηση: Πρώτα απ` όλα συγχαρητήρια στην Ενωση για την άνοδο. Είναι σπουδαία επιτυχία και μπράβο τους.

Παίζαμε με μια ομάδα με καλούς παίκτες σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω μεσημεριού. Το αποτέλεσμα μας αδικεί 100%, δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Κάναμε μια εξαιρετική προσπάθεια ενώ δεχθήκαμε ένα γκολ που το έχουμε δει πάρα πολλές φορές στη φετινή χρονιά.

Ηταν πολύ τυχερό.  Μετά είχαμε πολλές ευκαιρίες χωρίς να καταφέρουμε να ισοφαρίσουμε.  Κυριαρχήσαμε στο γήπεδο.  Η προσπάθεια μας είχε ποιότητα. Ηταν ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια.  Παρουσιάσαμε μια ομάδα με 90% Καβαλιώτες. Παιδιά νέα από το τοπικό ποδόσφαιρο της Καβάλας.

Κάτω των 20 ετών τα περισσότερα παιδιά που αν μη τι άλλο αφήσανε υποσχέσεις για το μέλλον.

Ερώτηση: Βρέθηκαν Καβαλιώτες στο γήπεδο, σε αυτό πρέπει να σταθούμε.

Απάντηση: Ναι και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο. Δείχνει ότι ο ΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Η παρουσία τους στον Κορυδαλλό ήταν συγκινητική.  Χειροκροτήσανε και αναγνωρίσανε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνανε τα παιδιά.

Για μένα το συναίσθημα ήταν πολύ ωραίο και φυσικά η ικανοποίηση ότι αυτή η ομάδα έχει οπαδούς που την ακολουθούν παντού.

Ερώτηση: Το ταξίδι τελείωσε για φέτος.

Απάντηση: Τελείωσε και θα κάνουμε την αποτίμηση με ηρεμία.  Πετύχαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με πολύ μέλλον. Μια ομάδα με ταυτότητα.

Συνοχή στο έργο και στις σχέσεις. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια απ` όλους τους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μου, τους προπονητές, απ΄ όλους που στηρίξανε την ομάδα. Ιδιαίτερα από τον κ. Δεληκάρη που μέχρι τέλος ήταν αυτός που στήριξε την ομάδα και στους αγώνες Κυπέλλου.

Εχει μια ομάδα ανταγωνιστική. Βέβαια σαν ΑΟΚ είσαι αναγκασμένος να κοιτάζεις παραπάνω. Θεωρώ ότι έχουν μπει οι βάσεις για την άνοδο του ΑΟΚ.

Πραγματικά οι ομάδες δημιουργούνται. Το μέλλον του ΑΟΚ είναι πολύ ανοιχτό και ελπιδοφόρο. Αρκεί να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει σε διοικητικό επίπεδο. Να βοηθήσουν και άλλοι. Για μένα ήταν μια πολύ χρονιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δουλέψαμε σε αυτές τις συνθήκες.

Η ομάδα έχει τις βάσεις και χρειάζεται διοικητική σταθερότητα για να θέσει τους στόχους για τα επόμενα χρόνια.   Εχει 15 Καβαλιώτες παίκτες που δείξανε ότι μπορούν να ανταποκριθούνε.   Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά του χρόνου θα είναι κατά 30% βελτιωμένοι σε σχέση με φέτος. Είναι πολύ σημαντική η χρονιά γι` αυτά τα παιδιά. Δεν πρέπει να χαθεί τίποτα από την προσπάθεια που έγινε όλη τη χρονιά.

Ερώτηση: Υπάρχει η πίκρα στο ότι ο ΑΟΚ θα μπορούσε στο πρωτάθλημα να πετύχει κάτι περισσότερο;

Απάντηση: Ναι υπάρχει.  Προσωπικά πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα αλλά μας έλειψε η εμπειρία. Κάτι που είναι απαραίτητο για τον πρωταθλητισμό. Επίσης πολύ σημαντικό για μένα είναι ότι δε μας βοηθήσανε τα λίγα παιχνίδια. Σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών θα είχαμε τις δυνατότητες να κατακτήσουμε εμεις  το πρωτάθλημα. Είχαμε μπροστά μας ένα δύσκολο έργο, ξεκινήσαμε με 2-3 παίκτες από την περσινή χρονιά.  Εντελώς καινούρια ομάδα.

Συν το χρόνο με πολύ δουλειά απ` όλους καταφέραμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Αυτή η προσπάθεια όμως μας κόστισε πολλούς βαθμούς.

Αν ήταν περισσότερα τα παιχνίδια θεωρώ ότι θα είχαμε και περισσότερες πιθανότητες για την πρώτη θέση.

Υπάρχει μια παρακαταθήκη για το μέλλον και δεν πρέπει να ακυρωθεί αυτή η προσπάθεια.  Είναι ο δρόμος να πας παραπάνω.   Ευχαριστώ και πάλι τους φιλάθλους για την στήριξη που είχαμε όλη τη χρονιά.

Διαβάστε επίσης