• 6 Μαΐου 2024,

Κώστας Λαζαρίδης: « Βελτιώθηκα με τον Καμαράκη, θέλω να παίξω σε Εθνική κατηγορία»

 Κώστας Λαζαρίδης: «  Βελτιώθηκα με τον Καμαράκη, θέλω να παίξω σε Εθνική κατηγορία»

Συνέντευξη για την πορεία της Αγίας Βαρβάρας στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και όχι μόνο παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή ο νεαρός καλαθοσφαιριστής Κώστας Λαζαρίδης που φέτος είχε μια πολύ καλή αγωνιστική παρουσία.  Τόνισε την επίδραση που είχε στη βελτίωση του ο έμπειρος κόουτς Στάθης Καμαράκης ενώ συνεχάρη Ενωση και ΓΣΕ για τους ανόδους που είχανε.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Ποια είναι η άποψη σου για τη φετινή πορεία της Αγίας Βαρβάρας;

Απάντηση: Αρχικά ο στόχος της ομάδας ήταν να καταφέρουμε να μπούμε στην τετράδα κάτι το οποίο δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε. Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος.  Υπήρξανε διάφοροι παράγοντες. Μας έφυγαν κάποιοι παίκτες στην αρχή της χρονιάς. Επίσης είχαμε στη διάρκεια αρκετούς τραυματισμούς. Αυτά όλα είχαν συνέβαλαν στο να μην μπούμε στα πλέι οφ ανόδου κάτι που θέλαμε σε μεγάλο βαθμό.   Ημασταν μια καινούρια ομάδα με νεαρά παιδιά, με φοιτητές που πλαισιωνόταν από τρεις έμπειρούς παίκτες.  Προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε κάποιες καλές νίκες αλλά δεν έφτασαν.

Ερώτηση: Η χρονιά πως ήταν για σένα;

Απάντηση: Ο δικός μου στόχος ήταν να έρθω σε μια ομάδα με προπονητή τον Στάθη Καμαράκη, ο οποίος με πιστεύει πολύ, προκειμένου να βελτιωθώ.

Ηταν μια καινούρια εμπειρία για μένα ενώ πήγα στην Αγία Βαρβάρα από μια ομάδα η οποία πρωταγωνίστησε και είχε κερδίσει άνοδο.  Πιστεύω ότι βελτιώθηκα παρά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Καμαράκης είναι ένας μεγάλος προπονητής που έχει εργαστεί σε μεγάλες ομάδες.  Εχει καταφέρει να αναδείξει πολλούς παίκτες.   Είναι τιμή μου που φέτος συνεργάστηκα μαζί του. Ακόμη θέλω να πω ότι και τα παιδιά της διοίκησης ήταν κοντά μας.  Προσπαθήσανε για το καλύτερο.

Ερώτηση:   Θα συνεχίσεις στην Αγία Βαρβάρα;

Απάντηση: Την επόμενη σεζόν θέλω να αγωνιστώ σε ομάδα Εθνικής κατηγορίας αφού τώρα είναι περισσότερο έτοιμος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν στον ΓΣΕ.

Ερώτηση: Μετάνιωσες που έφυγες από τον ΓΣΕ βλέποντας και την πορεία που είχε;

Απάντηση: Σίγουρα είχε μεγάλη πορεία. Δεν το μετάνιωσα. Ηταν μια επιλογή δική μου για να πάω σε μια ομάδα προκειμένου να βελτιωθώ ατομικά.

Ήθελα να βελτιώσω κάποιους τομείς που υστερούσα έτσι ώστε να είμαι έτοιμος την επόμενη σεζόν να αγωνιστώ σε ομάδα Εθνικής κατηγορίας. Οι εμπειρίες μου από την Αγία Βαρβάρα είναι πολύ θετικές.

Θέλω πάντως να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην Ελευθερούπολη με βοήθησε να μάθω την τακτική του μπάσκετ και το διάβασμα του παιχνιδιού. Να συγχαρώ και τον ΓΣΕ που πανάξια άλλαξε κατηγορία.

Ερώτηση: Το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πως ήταν;

Απάντηση: Στο δικός μας όμιλο το επίπεδο των ομάδων ήταν αρκετά υψηλό. Υπήρχαν ομάδες που μπορούσαν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε.   Ο Αστέρας κατάφερε να κερδίσει τον Λεύκιππο που είναι το φαβορί.

Ερώτηση:  Ο Αστέρας μπορεί να ανέβει στη Γ` Εθνική;

Απάντηση: Ο βασικός στόχος του Αστέρα ήταν να μπει στην τετράδα.

Από εκεί και πέρα τα παιδιά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Μακάρι να καταφέρουν στη Γ` Εθνική.

Ερώτηση: Τα κατάφερε η Ενωση, ανέβηκε στη Γ` Εθνική.

Απάντηση: Εκανε μια πολύ καλή χρονιά φέτος με προπονητή τον Ανδρέα Καραπιπερίδη.  Είναι φυσικό όλες οι ομάδες να έχουν και μερικά άσχημα διαστήματα. Τα κατάφερε όμως δίκαια να ανέβει στη Γ` Εθνική και οφείλουμε όλοι να την συγχαρούμε.

 

Διαβάστε επίσης