• 24 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η προεκλογική προσπάθεια που καιρό τώρα υλοποιεί ο… σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔΜακάριος Λαζαρίδης,  είναι ολοφάνερο ότι ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια. Έντονη και (εσχάτως) ασταμάτητη, στηρίζεται στην σιγουριά του συμβούλου. Στη βέβαιη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο. Ταυτόχρονα, άγνωστος στο ευρύ κοινό της πόλης και του Νομού, πρέπει πάση θυσία να αποκτήσει επαφές και γνωριμίες μιας και ο Σκάι δεν αρκεί.

 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ξέρουμε ότι δεν σταματά πουθενά. Θυμόμαστε τι έγινε στις τοπικές εκδηλώσεις της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου, δεν ξεχνούμε ότι παραβρέθηκε ακόμη και σε συνέντευξη τύπου που αποφάσισε να παραχωρήσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Η νέα του … επιτυχία είναι πιο πρόσφατη. Εμφανίστηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο, την ώρα που το επισκέπτονταν (καλεσμένοι της διοίκησης του Επιμελητηρίου) εκπρόσωποι της HELEXPO. Αυτοί υποσχέθηκαν στο Επιμελητήριο την τεχνογνωσία τους κι ο Μακάριος Λαζαρίδης πλησίασε την παρέα μπας και ωφεληθεί. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά ολοκλήρωσε την προσπάθεια του για λίγη ακόμη δημοσιότητα.

 

Με αυτόν τον τρόπο έφερε σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου αλλά και τι μ’ αυτό; Σημασία έχει να επιτυγχάνεται ο στόχος. Ο Δέμπας ,κι ο κάθε Δέμπας, ας κανονίσουν τα του οίκου τους. Μόνοι τους.

 

Όλοι λοιπόν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για υποψήφιοι βουλευτές, εκφράζουν την απορία τους. Κάποιοι και τον θυμό τους. Αυτά προς το παρόν τα εισπράττει ο φανερά ανυποψίαστος και σίγουρα απρόσεκτος Μάρκος Δέμπας. Στο τέλος η κριτική καταλήγει στον… σύμβουλο επικοινωνίας. Ο οποίος χθες ήταν στη Θάσο. Μάλλον απεσταλμένος του προέδρου του κόμματος….

 

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν τα λεγόμενα «κακά ξεμπερδέματα». Σε αυτό οδηγούμαστε ταχύτατα μιας και τον Μακάριο Λαζαρίδη τίποτα, μα τίποτα δεν τον σταματά. Κι ενώ αποζητά και την πολιτική αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, τα σοβαρά προβλήματα μαζεύονται κι είναι «εκ των έσω». Δεν είναι λίγα- ακούμε- είναι πάρα πολλά.

 

Μέχρι και τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας δεν ήταν κλειστή η αγορά της Καβάλας στην γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Τα μαγαζιά λειτουργούσαν κανονικά. Πρώτοι γιόρτασαν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους αυτήν την ημέρα οι κοσμηματοπώλες. Πρέπει να ήταν το Καλοκαίρι του 2004. Από την επόμενη χρονιά το ίδιο έκαναν κι όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες.

 

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωτήρης Τότης ήταν ο ξεναγός, στην περιήγηση στην πόλη μας συνέδρων της ΟΛΜΕ. Επικεφαλής του γκρουπ τους ξενάγησε στις Καμάρες, στο παλιό δικαστήριο και τους διηγήθηκε την ιστορία της πόλης. Όλα αυτά έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που η Καβάλα φιλοξένησε το συνέδριο της Ομοσπονδίας.

 

10 μέρες πέρασαν από τις ανακοινώσεις Σταθάκη, τις ημέρες αυτές δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε ομάδα εργασίας συστήθηκε, ούτε συμφωνία πλαίσιο υπογράφηκε. Κι όμως ο Υπουργός υποσχέθηκε ταχύτατες ενέργειες όταν μας επισκέφθηκε.

 

Οι καθαρίστριες των σχολείων του Νομού Καβάλας είναι πολύ κοντά στη μονιμοποίηση τους, όπως τους υποσχέθηκε προχθές ο αρμόδιος υπουργός των Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Χαρούμενες από τα νέα, έκαναν πετυχημένη κινητοποίηση χθες στο κέντρο της πόλης. Τώρα περιμένουν την υλοποίηση της πρώτης κυβερνητικής υπόσχεσης, αυτή για τις 2 ετών επόμενες συμβάσεις τους.

 

Ποιος μπορεί να πει όχι στο αίτημα τους; Φυσικά κανείς. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο προσωπικό σε όλη την Ελλάδα δεν προέρχεται από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής. Παλιοί, πολύ παλιοί αλλά και πρόσφατοι Δήμαρχοι αποφάσισαν σύμφωνα με τα γούστα τους.

 

Κι ενώ κάποιες γυναίκες είναι σήμερα καθαρίστριες σχολείων που ψάχνουν το καλύτερο αύριο, πολλές άλλες είναι έξω κι από τον συγκεκριμένο χορό. Είναι οι γυναίκες που πίστεψαν στην αξιοκρατία και (κακώς όπως φαίνεται) απέφυγαν να παρακαλέσουν. Νόμιζαν ότι το ρουσφέτι στην Ελλάδα πέθανε….

============================================================================

Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναρτήθηκαν χθες στη Διαύγεια του Δήμου Καβάλας κάποιες από τις αποφάσεις που λήφθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Διαβάζουμε λοιπόν ότι για την νέα παράταση στο έργο της Μεγάλης Λέσχης αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις Βαγγέλη Παππά, Άρη Βέρρου όπως επίσης ο Χρήστος Ποτόλιας. Επί του ίδιου θέματος η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου επέλεξε να δηλώσει την παρουσία της! Η παράταξη Σιμιτσή είχε αποχωρήσει ενώ υπέρ της παράτασης ψήφισε φυσικά η διοίκηση.

Στο θέμα των δαπανών επόμενων εκδηλώσεων, το πρακτικό της απόφασης αναφέρει:  «Ο κ. Βέρρος ως επικεφαλής και εκπρόσωπος της παράταξής του δήλωσε, «όσο έρχεται τελευταίο αυτό το θέμα εμείς θα λέμε παρών, αλλά επειδή υπάρχει η εκδήλωση για τον μικρό μαθητή λέμε ναι». Ο κ. Ποτόλιας δήλωσε, «όχι, φτάσαμε να κάνουμε έρανο για το παιδί». Ο κ. Νίκος Μαυρίδης δήλωσε, «για το παιδί και μόνο αναγκάζομαι να πω ναι».

Μία από τις εκδηλώσεις που ο Δήμος Καβάλας χρηματοδοτεί είναι αυτή για την ενίσχυση μαθητή, που λόγω προβλημάτων υγείας πρέπει να μεταφερθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού.  Τέλος επί του αιτήματος συλλόγων Ρομά (Σερρών και Θεσσαλονίκης) για μία ακόμη λαϊκή αγορά (κάθε Κυριακή) στην Καβάλα, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε αρνητικά. Η απόφαση ειδικότερα αναφέρει: « … λειτουργούν ήδη δύο υπαίθριες λαϊκές αγορές στα όρια του ∆ήμου Καβάλας οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού». Ίδια αρνητική άποψη για την προταθείσα νέα λαϊκή έχουν και οι μικροπωλητές- παραγωγοί.

 

Διαβάστε επίσης