Κώστας Μορφίδης: Εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και στο ΕΣΥ

 Κώστας Μορφίδης: Εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό και στο ΕΣΥ

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης, εδώ και λίγους μήνες γραμματέας της Νομαρχιακής Καβάλας, γνωστοποίησε το δεύτερο του εμβολιασμό.

Με το πολυσυζητημένο Astrazeneca. Αυτή ήταν η αφορμή να μιλήσει στην Πρωινή. Μίλησε για την εμβολιαστική διαδικασία, για το ΕΣΥ και το Νοσοκομείο Καβάλας. Φυσικά έκανε την κριτική του στην Κυβέρνηση

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για την εμβολιαστική σας εμπειρία καθώς όπως προβάλατε και εσείς στα κοινωνικά δίκτυα, ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας μια μάλιστα με το πολυσυζητημένο AstraZeneca. Πήγατε στο Νοσοκομείο, πως τα είδατε εκεί τα πράγματα μετά και την μετακόμιση του Εμβολιαστικού Κέντρου;

Απ: Δεν είναι θέμα χώρου στο Νοσοκομείο, το θέμα είναι να προχωράει η διαδικασία και προχωράει. Την πρώτη φορά που εμβολιάστηκα, ήταν τον Μάρτιο, αλλά και προχθές νομίζω ότι ήταν πολύ καλή αυτή η εμπειρία. Μπορώ να πω ότι λειτουργεί άψογα το Εμβολιαστικό Κέντρο. Φυσικά τα προβλήματα δεν έχουν σχέση με την λειτουργία του εμβολιασμού. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι με τις παρενέργειες που έχουν εμφανίσει τα εμβόλια οι οποίες είναι λογικό να υπάρχουν. Κάθε φάρμακο έχει τις παρενέργειες του. Εγώ ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα ότι δε θα κάνω το εμβόλιο διότι υπάρχουν παρενέργειες όπως δεν σκεφτόμαστε να μην παίρνουμε τα φάρμακα όταν είμαστε άρρωστοι λόγω παρενεργειών που έχουν.

Ερ: Εσείς επιλέξατε συνειδητά το AstraZeneca;

Απ: Ναι γιατί αν θέλετε το ποσοστό παρενεργειών είναι τόσο μικρό και θεώρησα ότι είναι  ένας κίνδυνος ο οποίος είναι αποδεκτός για μένα, για να προχωρήσω μπροστά στο πολύ μεγαλύτερο που είναι η ανοσία όλων μας και κυρίως να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ξεφύγουμε από την αρρώστια αυτή και να είμαστε ελεύθεροι όλοι μας. Είναι και μια ευθύνη που ένιωθα απέναντι στους συμπολίτες μου ότι θα πρέπει δηλαδή και εγώ να συμβάλω σε αυτό έτσι ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Να κάνουμε τα βήματα που πρέπει. Ένα βήμα εγώ, ένα βήμα ο διπλανός μου, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε. Αν εγώ εμμένω στη δικιά μου σκέψη να μην εμβολιαστώ ή να πρέπει να κρυφτώ σε κάποιο βουνό για να μην με βρει αυτό το πράγμα, δεν είναι λύση. Αντιλαμβάνεστε ότι και θα σε βρει και θα έχει πολύ βαρύτατες επιπτώσεις σε όλους.

Ερ: Τι λέτε άντεξε το Νοσοκομείο Καβάλας στην εποχή του κορωνοϊού; Τι εικόνα έχετε σχηματίσει;

Απ: Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι το Νοσοκομείο άντεξε εξαιτίας της προσπάθειας και του αγώνα που δώσανε οι υγειονομικοί και όλοι οι άνθρωποι του συστήματος υγείας. Δυστυχώς αυτή η προσπάθεια δεν βλέπω να εκτιμάται από την κυβέρνηση, ούτε από τον Πρωθυπουργό της χώρας.  Σε μια  εκδήλωση που γινόταν  για το ΕΣΥ και το Σύστημα Υγείας λέει να βάλουμε και τους ιδιώτες μέσα όταν εδώ η ίδια η πανδημία μας έχει δείξει ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό στο οποίο προσφεύγουμε στα μεγάλα. Η ιδιωτική περίθαλψη τράβηξε αμέσως την ουρά της απέξω όταν υπήρξε η πανδημία και εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουμε στα μεγάλα, στα δύσκολα είναι να στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Μην ξαναγυρίσουμε στις παλιές μας εμμονές. Δε βοήθησε καθόλου ο ιδιωτικός τομέας σε αυτή την περίπτωση. Μόνος του ο δημόσιος τομέας τα κατάφερε και τα καταφέρνει πάντα. Με ανησυχεί και το άλλο που είπε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός. Αν έχουμε είπε τρία Νοσοκομείο με απόσταση 20-30 χιλιομέτρων θα πρέπει να δούμε τι δουλειές θα κάνουν αυτά τα Νοσοκομεία. Αν πάμε σε μια προβολή του παραδείγματος στην περιοχή μας, κρατάμε της Καβάλας ως μεγαλύτερο και υποβαθμίζεται της Δράμας και της Ξάνθης. Θα υπάρχουν λειτουργίες που θα γίνονται μόνο στην Καβάλα και ένας άνθρωπος από το Νευροκόπι ή από τον Εχίνο από την άλλη μεριά, θα πρέπει να διανύσει πολλά χιλιόμετρα αν προλαβαίνει να φτάσει σε μια έκτακτη περίπτωση. Δυστυχώς είναι υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Κυρίως έχουν στο μυαλό τους την στήριξη του ιδιωτικού τομέα. Το λένε και αν δείτε τα γραπτά τους, αν δείτε τη έκθεση Πισαρρίδη το λέει ξεκάθαρα και το είπε και ο Πρωθυπουργός προχθές. Αυτό που έχουμε μπροστά μας, δυστυχώς αν παραμείνει και συνεχίσει η Κυβέρνηση αυτή, είναι ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ερ: Βλέπετε όμως στις δημοσκοπήσεις τη διαφορά που έχει η κυβέρνηση από το δεύτερο κόμμα.

Απ: Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο που πρέπει να βλέπουμε αλλά να μην είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι και το αποτέλεσμα. Δεν πιστεύουμε ότι αύριο θα έχουμε εκλογές, είμαστε στο μέσο της θητείας και είμαστε σε μια περίοδο όπου τον κόσμο τον έχει κυριεύσει ο φόβος. Κοιτάζει να δει τη ζωή του, το μέλλον και τα σχέδια του τα πολύ κοντινά. Θεωρώ ότι είναι μια περίοδος που δεν μπορούμε να δώσουμε βάση σε ερωτήματα τέτοια στο τι θα ψηφίζατε σήμερα. Στα άλλα ερωτήματα που έχουνε και το ζουμί βλέπουμε ότι πραγματικά υπάρχει μια τεράστια φθορά της κυβέρνησης η οποία μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που δόθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προεκλογικά σήμερα είναι κενά λόγου. Το βλέπουμε και στην περιοχή μας όπου τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μα μεγάλη απογοήτευση από τους ανθρώπους του τουρισμού κυρίως στη Θάσο. Βλέπουμε ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό το άνοιξε κλείσε της Νυμφαίας. Στη Νυμφαία σήμερα δουλεύουν με ωράριο.  Κι αυτό δεν είναι σωστό.

Ερ: Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα αντιπροσωπεία του κόμματος ήταν παραλία. Ξεθαρρεύει ο Σύριζα, βγαίνει έξω από το γραφείο του.

Απ: Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μια-δυο εβδομάδες να κάνουμε δράσεις έξω. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε. Κάποια στιγμή ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια εκδήλωση ανοιχτή μια που ξεκινήσαμε τις ανοιχτές δράσεις. Κρατάμε όλα τα μέτρα και έχουμε βάλει δικλίδες ασφαλείας. Κυρίως μας έχει λείψει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο και νομίζω ότι θα το προσπαθήσουμε και θα το εντείνουμε όσο μας επιτρέπει και η πανδημία.

Διαβάστε επίσης