Κόστος για ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις

 Κόστος για ανακαίνιση μπάνιου και μονώσεις

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και οικογένειες αποφασίζουν να προχωρήσουν σε σημαντικές αλλαγές στο σπίτι τους για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους μέσα σε αυτό. Κάποιες από αυτές τις αλλαγές αφορούν στην ανακαίνιση μπάνιου, καθώς επίσης και στις μονώσεις.

Φυσικά, όπως είναι λογικό το κόστος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για κάθε τι που πραγματοποιούμε. Έτσι και το κόστος ανακαίνισης μπάνιου είναι κάτι που θα υπολογίσουμε προτού προβούμε στις εργασίες της ανακαίνισης.

Πόσο θα μας στοιχίσει η ανακαίνιση μπάνιου;

Το κόστος ανακαίνισης μπάνιου δεν είναι κάτι σταθερό αλλά καθορίζεται απο διάφορους παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι παράγοντες που θα καθορίσουν το κόστος ανακαίνισης μπάνιου είναι:

  • το μέγεθος του μπάνιου,
  • οι εργασίες που θα πραγματοποιήσουμε και η περιπλοκότητα αυτών,
  • τα υλικά που θα επιλέξουμε,
  • το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ορίσει και
  • το συνεργείο που θα μας κάνει την ανακαίνιση.

Η επιλογή του συνεργείου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, γιατί μια κακή επιλογή συνεργείου ανακαινίσεων θα μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα αν δεν κάνει σωστή και ποιοτική δουλειά. Παρ’ όλα αυτά, το κόστος ανακαίνισης μπάνιου δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα υψηλό για να είναι και ποιοτικό.

Όσον αφορά στις μονώσεις, φυσικά είναι σημαντικό να έχουμε μια εικόνα για το κόστος των υλικών και των εργασιών πριν αποφασίσουμε και προχωρήσουμε σε αυτές.

Ποιο είναι το κόστος για τις μονώσεις;

Για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε στις μονώσεις κόστος και τιμές γενικότερα, θα πρέπει να δούμε τι περιλαμβάνει η διαδικασία αυτή.

Η εφαρμογή μιας  μόνωσης σε μια ταράτσα, όπως και σε κάθε άλλο σημείο όπου μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνωση, εμπεριέχει ουσιαστικά δύο παράγοντες, την εργασία και τα υλικά.

Σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές για την εργασία και τα υλικά διαχωρίζονται και σε άλλες πάλι πάνε μαζί σαν πακέτο προσφοράς. Το τι από τα δύο συμφέρει καλύτερα τον καταναλωτή, δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα, αφού η απόφαση αυτή επηρεάζεται τόσο από την ποιότητα των υλικών, όσο και από την ποιότητα της εργασίας και την αμοιβή του συνεργείου.

Ο δεύτερος παράγοντας που επηρεάζει στις μονώσεις κόστος και τιμές, είναι όπως είπαμε τα υλικά: τα θερμομονωτικά και τα στεγανωτικά υλικά.

Εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από εταιρεία σε εταιρεία και δύσκολα μπορεί κανείς να είναι βέβαιος, αν το υλικό που θα επιλέξει μπορεί να είναι και οικονομικό και αποτελεσματικό, ιδίως αν δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

Σε ότι αφορά την εργασία το κόστος υπολογίζεται ανάλογα με το εμβαδόν εφαρμογής και τον τύπο(τοιχίο, υπόγειο, ταράτσα, κ.λπ.).

Έτσι, για να μπορέσουμε να έχουμε την ακριβή τιμή για τις εργασίες όσον αφορά στην ανακαίνιση μπάνιου, αλλά και στην μόνωση, είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσουμε με το συνεργείο, να δεχτούμε κάποιες προτάσεις και προσφορές κι έτσι να επιλέξουμε την πλέον κατάλληλη και συμφέρουσα, λαμβάνοντας υπόψη και όλα τα παραπάνω.

Άρθρο από ανακαίνιση μπάνιου Dynamichome.gr

Διαβάστε επίσης