• 15 Μαΐου 2024,

Κρίνεται σήμερα του προπονητή – Επιστροφή Ανυφαντάκη στον ΑΟΚ;

 Κρίνεται σήμερα του προπονητή – Επιστροφή Ανυφαντάκη στον ΑΟΚ;

Ο ΑΟΚ έχει κάνει πρόταση στον Κώστα Ανυφαντάκη και περιμένει την απάντηση του,  σήμερα  Δευτέρα.

Δεν αποκλείουμε να την αποδεχτεί και να επιστρέψει στον πάγκο του ΑΟΚ, μετά από 1, 5 χρόνο περίπου.  Είχε διαδεχτεί τον Γιάννη Ισπυρλίδη την περίοδο 2014-2015 ενώ ξεκίνησε στον πάγκο του ΑΟΚ την περίοδο 2015-2016 όμως αντικαταστάθηκε μετά τον Α` γύρο από τον Γιάννη Ταουσιάνη. Είχε παραιτηθεί από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας του ΑΟΚ, στις 13 Δεκεμβρίου του 2015  μετά την εντός έδρας ήττα από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος με 3-2.  Στις δηλώσεις του εκείνη την εποχή στους 93,7 είχε πει: « Έκανα ότι μπορούσα, είμαι καθαρός. Ο κύκλος αυτός έχει κλείσει. Δε μπορώ να δώσε κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερο να αποχωρήσω από την ομάδα. Οι άνθρωποι που τρέχουν για την ομάδα έχουν πολύ καλές προθέσεις και πρέπει να στηριχθούν απ` όλους. Η Καβάλα θα βρει το δρόμο της, είμαι σίγουρος αλλά είναι χρυσή ευκαιρία η ομάδα να οργανωθεί ακόμη καλύτερα. Χρειάζεται ένα σχέδιο διετίας- τριετίας. Δεν πρέπει η ομάδα η ομάδα να μπει σε καθεστώς εσωστρέφειας και γκρίνιας. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που μου έκανε να αισθάνομαι σαν το σπίτι μου»

Είχε προσληφθεί στις 4  Φεβρουαρίου του 2015. Ο ΑΟΚ είχε φέρει 2-2 με τον Εθνικό Αγιονερίου στο «Ανθή Καραγιάννη» και είχε παραιτηθεί στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Γιάννης Ισπυρλίδης. Πριν τον ΑΟΚ, ο Κώστας Ανυφαντάκης εργαζόταν στην Επισκοπή ενώ έχει περάσει ακόμη από το πόστο της τεχνικής ηγεσίας της ΕΑΡ και του Αστέρα Ρεθύμνου.

Τον Ιούλιο του 2016 με βοηθό τον Τάκη Διακάκη ανέλαβε τον Πανθρακικό. Ο Διακάκης ήταν συνεργάτης του Ανυφαντάκη στον πάγκο του ΑΟΚ, στην πρώτη περίοδο της θητείας του.

Η ομάδα της Θράκης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα Στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 αποχώρησε από τον πάγκο του Πανθρακικού. Πρόσφατα ήταν η πρώτη επιλογή για τον πάγκο της  ΑΕ Μυλοποτάμου.

Δεν αποκλείουμε αν τελικά συμφωνήσει με τους παράγοντες του ΑΟΚ, να έρθει άμεσα στην Καβάλα.

Αναλυτικά το προφίλ του Κώστα Ανυφαντάκη.

“Ο Κώστας Ανυφαντάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 29 Οκτωβρίου 1971. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Κεραυνό Ρεθύμνου (1984-1988), ως κεντρικός μέσος, και στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια διετία στα Χανιά (1988-1990) στην Γ’ εθνική κατηγορία. Ακολούθως φόρεσε μια τετραετία (1990-1994) τη φανέλα της Ένωσης Ρεθύμνου (ΕΑΡ), παίζοντας στη Β’ εθνική κατηγορία, ενώ τη σεζόν 1994-1995 προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Αθηναϊκό (Α’ εθνική). Ένα χρόνο αργότερα επανήλθε στην ΕΑΡ, μένοντας σε αυτήν ως το 1998, για να αγωνιστεί έπειτα στον Άγιο Νικόλαο, όπου το 1999 ολοκλήρωσε, μάλιστα, την καριέρα του. Συνολικά, ως ποδοσφαιριστής, πραγματοποίησε 233 συμμετοχές, σκοράροντας 60 τέρματα.

Η προπονητική του διαδρομή ξεκίνησε στην ΕΑΡ στην Γ’ εθνική το 1999. Από το 2000 ως το 2005 και από το 2006 ως και το 2010 ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής του Ρεθύμνου ΠΣ, ακαδημίας ποδοσφαίρου στην ίδρυση της οποίας συμμετείχε ενεργά ο ίδιος, ενώ για μια χρονιά, στο μεσοδιάστημα (2005-2006), δούλεψε στην Δ’ εθνική στον Αστέρα Ρεθύμνου. Τη σεζόν 2011-2012 εργάστηκε στην ομάδα νέων (U-19) της Επισκοπής Ρεθύμνου, ενώ από το 2012 μέχρι το 2015 καθοδήγησε την πρώτη ομάδα της Επισκοπής στο πρωτάθλημα της Football League. Τελευταίος «σταθμός» της προπονητικής του καριέρας ήταν η γειτονική Καβάλα, στο πρωτάθλημα της Football League 2, όπου παρέμεινε από το Φεβρουάριο ως το Δεκέμβριο του 2015″.

Συνέντευξη Δεληκάρη στο «ΑRENAPRESS»

Για τη νέα διοικητική απόπειρα της Καβάλας, που θα βασιστεί στη φιλοτιμία του Ερασιτέχνη και τον κόσμο, μίλησε στην «ΑRENAPRESS» ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ , Σωτήρης Δεληκάρης, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα.

Ο Σωτήρης Δεληκάρης έδωσε το στίγμα του για την… επανεκκίνηση των «Αργοναυτών», χωρίς μεγαλοεπενδυτή:

«Περιμέναμε την έλευση επενδυτή, δεν έγινε κάτι, οφείλουμε να προχωρήσουμε με λύσεις εκ των έσω.

Είναι δύσκολη περίοδος οικονομικά.

Δυο-τρία άτομα θα βάλουμε λεφτά, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε.

Είμαστε ενωμένοι, χωρίς διαφωνίες στη διοίκηση, υπάρχουν οι Λουπέλης, Λαζαρίδης, Κουφατζής, Βακιρτζής και άλλοι, θα μας βοηθήσουν και άτομα που έφυγαν από τη διοικούσα.

Είμαστε μεγάλο σωματείο και όνομα, θα τα βγάλουμε πέρα, η Καβάλα δεν είναι για… λύπηση!

Είναι δύσκολη προσπάθεια, ο ΑΟΚ ποτέ δεν αρκείται στη σωτηρία στη Γ΄ Εθνική, αλλά δεν αρκούν τα λόγια, ούτε θέλουμε να αυξήσουμε την πίεση για τους παίκτες. Προχωράμε, ο κόσμος είναι ο κινητήρας της Καβάλας, τον χρειαζόμαστε, δεν αρκεί η… τσέπη μας.

Θέλουμε στήριξη. Δεν θα αφήναμε έτσι την Καβάλα, να διασυρθεί, πάμε για κάτι καλό, έχουμε όρεξη. Μέσα στο Σαββατοκύριακο λογικά κλείνουμε προπονητή και ξεκινούν οι επαφές για το ρόστερ. Εμείς είμαστε, εμείς θα «τρέξουμε», όποιος μπορεί βοηθά.

Μας ξέρει ο κόσμος, προσωπικά είμαι τέσσερα χρόνια στα κοινά του ΑΟΚ, το πιο παλιό μέλος του Ερασιτέχνη».

 

Διαβάστε επίσης