• 29 Απριλίου 2024,

Αντώνης Αντωνίου: « Δε βρήκα στις Μικτές όχι στολές αλλά ούτε μια κάλτσα» – Γιάννης Βαμβακάς: « Ανοιχτά υπέρ μας, το 80% των σωματείων»

 Αντώνης Αντωνίου:  « Δε βρήκα στις Μικτές όχι στολές αλλά ούτε μια κάλτσα» – Γιάννης Βαμβακάς: « Ανοιχτά υπέρ μας, το 80% των σωματείων»

Καλεσμένοι στους 93,7 το Σάββατο που μας πέρασε ο Γιάννης Βαμβακάς και ο Αντώνης όπου έκαναν το δικό τους απολογισμό στα κομμάτια που είναι υπεύθυνοι στο Δ. Σ της ΕΠΣΚ. Ο πρώτος σαν πρόεδρος της επιτροπής ορισμού διαιτησίας και ο δεύτερος σαν υπεύθυνος στα πρωταθλήματα τμημάτων υποδομής αλλά και στις Μικτές.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ: « Χτίζουμε συνέχεια στο χώρο της διαιτησίας»

Για τον απολογισμό της περιόδου στην Καβαλιώτικη διαιτησία: « Ο απολογισμός της χρονιάς είναι θετικότατος, παρόλο που εντάξαμε πολλά νέα παιδιά στο χώρο. Κυρίως και αρκετές κοπέλες που κάποτε αποτελούσε άβατο για τη διαιτησία της Καβάλας. Ο καθένας στο τέλος της χρονιάς πήρε αυτό που άξιζε σε θέματα αγωνιστικά. Εννοώ τις ομάδες. Η διαιτησία δεν αναμείχθηκε σε καμία περίπτωση σε όλα αυτά που αφορούσαν τις ομάδες.  Πέρασε και δεν ακούμπησε. Απ` ότι ξέρω τα παράπονα ήταν ελάχιστα.

Στο παιχνίδι που έκρινε την άνοδο ανάμεσα σε Βύρων και Ορφάνι, είχαμε διαιτητή Σουπερ Λιγκ και βοηθούς Σουπερ Λιγκ. Τι να πούμε;  Δεν υπήρχε το παραμικρό. Είναι ευτυχία να έχεις τέτοια τριάδα σε ματς που κρίνουν άνοδο η παραμονή.

Η διαιτησία γενικά τα πήγε καλά στα κρίσιμα παιχνίδια. Δεν είχαμε παράπονα. Δεν ακούστηκε τίποτα ούτε στο μπαράζ ανάμεσα στους Μυρμιδόνες και στο Μυρτόφυτο.

Σε γενικές γραμμές όταν είσαι σ` ένα τέτοιο πόστο πάντα περιμένεις παράπονα αλλά θεωρώ ότι ο Καβαλιώτης παράγοντας έχει αλλάξει νοοτροπία.

Παλιά όλοι τα ρίχνανε στο διαιτητή ενώ τώρα δεν ισχύει αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος για τους παράγοντες της Καβάλας.

Πλέον κάνουν την αυτοκριτική τους. Έχουν καταλάβει ότι πρέπει να φτιάξουν καλές ομάδες και να μην ασχολούνται με τους διαιτητές»

 

Για το αν βελτιώθηκαν τα πολλά νέα παιδιά που έχει η Καβαλιώτικη διαιτησία: «  Τον  Θωμάς Νεοχωρίτης πριν δυο χρόνια δεν τον ήξερε κανείς και τώρα είναι από τα πρώτα βιολιά της διαιτησίας της Καβάλας.  Φέτος ήταν μεγάλη αποκάλυψη ο Τσιάρας που επίσης δεν τον ήξερε κανείς.  Ο Τσιάρας πήρε δύσκολα παιχνίδια στη σεζόν. Μετά τον Μάνταλο υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που έρχονται. Δουλέψαμε πολύ γι` αυτό. Η ανανέωση είναι ριζική. Είναι 90 νέοι διαιτητές και 5 παλιοί. Αυτό δεν είναι εύκολο. Εχει γίνει συν το χρόνο.  Χτίζουμε συνέχεια. Τα παιδιά του χρόνου θα έχουνε περισσότερες εμπειρίες. Είναι χαρά μας να βλέπουμε νέα παιδιά. Αν δουλέψουνε ίσως έχουν και επαγγελματική καριέρα».

 

Για την παρουσία των Καβαλιωτών διαιτητών στις Εθνικές κατηγορίες: « Είχαμε δυο καινούριους διαιτητές στη Γ` Εθνική. Είχαμε καινούριους βοηθούς στη Γ` Εθνική και μάλιστα βοηθό σε αυτή την κατηγορία που ήταν 18,5 χρονών. Είναι ρεκόρ. Αυτός που

αξίζει αυτός προχωράει».

Για την επιτροπή διαιτησίας: « Πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω όλους.

Αυτή η επιτροπή είναι μια δεύτερη Ενωση. Θέλει πολύ δουλειά.  Από την πλευρά των παραγόντων κάνει μεγάλη δουλειά ο Μανώλης ο Πατέρας. Είναι εξαιρετικός και αθόρυβος εργάτης.  Δε θα έχουμε αλλαγές, το έργο τους θεωρείται επιτυχημένο.

Γιατί να αλλάξει κάτι;

Ο Φώτης Τερετίδης, ο Γιώργος Μπέης έρχονται από πίσω για να βοηθήσουν. Συμμετέχουν όλοι τους από το κομμάτι τους».

Για τις επόμενες εκλογές της ΕΠΣΚ: « Είμαι μάχιμος και με όρεξη για πολύ δουλειά.

Αυτό που με ευχαριστεί είναι η μεγάλη ανταπόκριση των σωματείων.  Με τις καθημερινές επαφές που έχουμε με τα σωματεία το 80% είναι ανοιχτά υπέρ μας.  Αυτό είναι ευχάριστο. Είναι μια πρόβλεψη βάση των μηνυμάτων που παίρνουμε από τα σωματεία»

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΊΟΥ: « Θέλουμε την παλιά αίγλη στις Μικτές»

Για τον απολογισμό στα πρωταθλήματα τμημάτων υποδομής: « Εχουμε βάλει τις βάσεις εδώ και 4 χρόνια για να προχωρήσουμε παραπέρα και να φτάσουμε στο στόχο που έχουμε, που είναι το ποδόσφαιρο να παράγει πολιτισμό και να παιδαγωγεί τα νέα παιδιά.

Τα παιδιά θέλουμε να μείνουνε στον αθλητισμό, σε οποιαδήποτε μορφή του. Πήγαμε καλά και τη χρονιά που πέρασε.  Αν εξαιρέσουμε ένα συμβάν που είχαμε σε ένα παιχνίδι. Το αφήνουμε στην άκρη.  Δεν κρίνονται οι πάντες από ένα μόνο παιχνίδι. Ο απολογισμός είναι θετικός όπως και τα μηνύματα.  Είναι γενική ομολογία απ` όλους που ασχολούνται. Θα βελτιώσουμε κάποια πράγματα και θα προχωράμε συνέχεια.  Όταν είναι καλοπροαίρετη η κριτική είναι ευπρόσδεκτη.   Με τους συνεργάτες μου που μίλησα πρόσφατα σκεφτήκαμε να αλλάξουμε μόνο τις διαστάσεις των γηπέδων στην Κ-14. Οι ηλικίες δεν θα αλλάξουν.  Τα παιδιά μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγαλύτερα γήπεδα. Βέβαια αυτό θα το συζητήσουμε με τους προπονητές όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Η επιτροπή θα παραμείνει η ίδια ενώ θα μπει ένας ακόμη νεαρός προπονητής που του έχουμε κάνουμε πρόταση. Εργάζεται αυτή τη στιγμή σ` ένα μεγάλο- ιστορικό σωματείο της ΕΠΣ Καβάλας.  Θα είναι τιμή και για μας. Θα βοηθηθούνε τα μικρά παιδιά από αυτή τη συνεργασία.  Επίσης είμαστε η μόνη Ενωση που κάνει τουρνουά στην Κ-10 και στην Κ-8. Ακολουθούν και τα σωματεία και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο στα τουρνουά. Να αποδώσουμε τα εύσημα στους παράγοντες που ασχολούνται με τις υποδομές πολύ σοβαρά και σωστά. Έχουν αυξηθεί τα τμήματα υποδομής και ειδικά στη Θάσο τα τελευταία δυο χρόνια».

 

Για τις Μικτές της ΕΠΣΚ : « Κοιτάξτε επιβάλλεται ο ΑΟΚ να πάρει παιδιά αυτή τη στιγμή με όλο το κόστος.  Τώρα είναι η ευκαιρία. Πρέπει να αξιοποιηθούν τα δικά μας παιδιά στον ΑΟΚ αλλά και σε Νέστο και Αετό Ορφανού.

Υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να κάνουν το άλμα. Μη συγκρίνεται εκείνη τη Μικτή που είχε πάρει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Εχει αλλάξει το περιβάλλον, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.  Θέλουμε να δώσουμε στη Μικτή την αίγλη που είχε. Αυτό δε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.   Υπάρχει ένα προεκλογικό παραλήρημα του πρώην προέδρου των Μικτών.  Όταν παρέλαβα τις Μεικτές όχι μόνο στολές δεν είχαν αλλά ούτε μια κάλτσα.  Από το μηδέν παρέλαβα τις μικτές.  Δεν είχε αλλάξει τίποτα τα τελευταία 10 χρόνια. Τα διορθώσαμε αυτά με πολύ μικρό κόστος. Αυτή τη στιγμή οι  Μικτές έχουν πολλές στολές, πολλές μπάλες, οργάνωση.   Μας βοηθήσανε οι χορηγοί. Το θέμα είναι να οργανωθεί ακόμη καλύτερα. Μαζευτήκαμε φέτος 6 μήνες πριν τις επίσημες υποχρεώσεις. Θα υπάρχει ευχάριστος πονοκέφαλος για τους προπονητές».

 

Για τις εκλογές που έρχονται: « Υπάρχει διάθεση και όρεξη. Θα είμαι μαζί με τον πρόεδρο απ` όποιο πόστο μου ζητηθεί.  Θα συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε. Πηγαίνουμε μπροστά και δε θέλουμε να κάνουμε ζημιά πρώτα απ` όλα στους ποδοσφαιριστές».

Τ. Π

Διαβάστε επίσης