ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Μενίδι …

 ΤΡΑΓΩΔΙΑ στο Μενίδι …

Αυτά που έγιναν στο Μενίδι στον καταυλισμό της Αυλίζας έφεραν στο φως της δημοσιότητας το πρόβλημα και την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή η οποία έχει μετατραπεί σε γκέτο απο τις οικογένειες Ρομά.

Την συγκεκριμένη μέρα που συνέβη και το τραγικό συμβάν με τον νεαρό Μάριο στον καταυλισμό πέσανε περίπου 25 πυροβολισμοί.

Μια απο αυτές τις αδέσποτες σφαίρες που πέσανε για να γιορτάσουν στον καταυλισμό την μη προσφυλάκιση της κόρης ενός γνωστού Ρομά βρήκε τον μικρό Μάριο με τις γνωστές και τραγικές αυτές συνέπειες.

Η σφαίρα απο το πανηγύρι της ντροπής βρήκε στο κεφάλι τον νεαρό Μάριο που όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο η πρώτη διάγνωση των γιατρών ήταν οτι η βλάβη στον εγκέφαλο και ο θάνατος τελικά του παιδιού προήλθαν απο την πτώση !

Καλά που ήταν ο ιατροδικαστής ο οποίος και βρήκε την βολίδα καρφωμένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του παιδιού.

Αυτό είναι επίσης πιο τραγικό αφού αν δεν υπήρχε η εξέταση του ιατροδικαστή ίσως ποτέ να μην έπαιρνε κανείς χαμπάρι οτι το παιδί σκοτώθηκε απο αδέσποτη σφαίρα.

Σήμερα όλοι στο Μενίδι μιλούνε για μια υποβαθμισμένη περιοχή και για πολίτες ενός κατώτερου θεού τους κατοίκους της περιοχής που αναγκάζονται εδώ και χρόνια να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται δίπλα σε καταυλισμούς με ανεξέλεγκτους Ρομά.

Το θέμα είναι οτι για άλλη μια φορα στην Ελλάδα το κράτος δεν λειτούργησε εκ των προτέρων αλλα εκ των υστέρων.

Αυτή είναι μια απο τις μεγάλες διαφορές της χώρας μας απο τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για άλλη μια φορά περιμέναμε να γίνει το κακό για να κάνουμε όλα αυτά που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Σίγουρα κάλιο αργά παρά ποτέ αλλά ο μικρός και άτυχος Μάριος έφυγε και έφυγε τόσο άδικα.

Είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα βρεθεί αργά ή γρήγορα ο άνθρωπος που έριξε την δολοφονική βολή  και θα συλληφθεί αλλά το θέμα όπως καταλαβαίνετε είναι τι θα γίνει απο εδώ και πέρα με τους καταυλισμούς των Ρομά στην περιοχή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγινε και ο γάμος του Δημήτρη Θεοδωρίδη με την αγαπημένη του Δούκισα Νομικού στο νησί των ανέμων.

Για άλλη μια φορά το νησί βούλιαξε απο διασημότητες και φίλους του ζευγαριού.

Ο απολογισμός του παιχνιδιού με τους Βόσνιους ήταν το χαμένο δόντι του Γιαννιώτα που έφαγε ένα γεμάτο ντιρέκτ απο τον βοηθό προπονητή της Εθνικής Βοσνίας ο οποίος βρισκόταν σε αυτοάμυνα αφού προσπαθούσε να αποφύγει τις επιθέσεις των ελλήνων παικτών.

Πάντως ο Γιαννιώτας που έχασε ένα δόντι βιτρίνα θα θυμάται για πάντα το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μετά το ισόπαλο 0-0 η Εθνική μας παραμένει σε τροχιά πρόκρισης αλλα δεν θα πρέπει να χαλαρώσει καθόλου απο εδώ και μετά.

Με καλή διάθεση λέει το ρεπορτάζ ,που έρχεται απο τις Βρυξέλες, θα προσέλθουν οι δανειστές στο Eurogroup της 15ης του Ιούνη και με πολλά δωράκια όπως οι πολλές δόσεις για ρύθιση χρεών σε εφορίες και ταμεία.

Το ερώτημα είναι τι θα μας πούνε για το χρέος και κυρίως τι θα μας προτείνουν αφού τα μέτρα για το χρέος είναι το κλειδί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας απο εδώ και μετά.

Όλες αυτές τις μέρες ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ που έχει αναλάβει να τρέξει την ομάδα απο την στιγμή που δεν βρέθηκε χορηγός έχει κάνει πάρα πολλές επαφές και με προπονητές εντός και εκτός Καβάλας.

Σύμρωνα με έγκυρες πληροφορίες και εκτός απροόπτου το πόστο του προπονητή θα αναλάβει ο Κώστας Ανυφαντάκης που επιστρέφει στην ομάδα μετά απο περίπου 1,5 χρόνο.

Ο ΑΟΚ του έχει κάνει ήδη πρόταση και ίσως και σήμερα να έχει την απάντηση του Κρητικού προπονητή.

Στόχος του Ερασιτέχνη είναι να φτιάξει μια νεανική ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και οτι προκύψει αφού ο πρωταθλητισμός δεν είναι ο στόχος.

Αν προκύψει στην πορεία η ομάδα έχει την δυνατότητα να τον κυνηγήσει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός μετά την αστάθεια της χθεσινής Κυριακής θα είναι καλός με καλές θερμοκρασίες αν και μετά την Τετάρτη περιμένουμε για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι και θερμοκρασίες πάνω απο τους 30 βαθμούς.

Πάντως όλοι μιλάνε για ένα δροσερό σε γενικές γραμμές καλοκαίρι αφού η καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται.

Πάντως είναι πρόβλημα για τους επιχειρηματίες αυτές οι πρώτες χαμένες Κυριακές του καλοκαιριού λόγω των φαινομένων που κρατάνε το κόσμο στα σπίτια τους.

Η τουριστική περίοδος καταλαβαίνετε οτι εκτός απο τουρίστες θέλει να έχει σύμμαχο και τον καλό καιρό αφού χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.

Είναι προυπόθεση οι ηλιόλουστες ημέρες.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχουμε και μια καλή εβδομάδα χωρίς απρόοπτα.

Παραμένουμε αισιόδοξοι οτι θα πάνε όλα καλά και πάνω απο όλα δεν χάνουμε την πίστη μας.

Είμαστε παίκτες ψυχολογίας και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να παραμείνει αυτή στα ύψη.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης