Κρίσιμη συνάντηση στην Αθήνα για την ακτή της Καλαμίτσας

 Κρίσιμη συνάντηση στην Αθήνα για την ακτή της Καλαμίτσας

Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι μια κρίσιμη για την ακτή της Καλαμίτσας συνάντηση του Δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) κ. Στέφανο Βλαστό.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από σχετική παρέμβαση του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου. Αφορμή της είναι η επιστολή της ΕΤΑΔ σε δύο επαγγελματίες της ακτής της Καλαμίτσας από τους οποίους ζητούνται υπέρογκα ποσά ως ενοίκια για τα καταστήματα που χρησιμοποιούν.

Η Καλαμίτσα είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Καβάλας από το δημόσιο για 30 χρόνια και ως το 2015. Στη συνέχεια και παρά τις προσπάθειες του Δήμου η συμφωνία δεν ανανεώθηκε. Αρχικά με πρόφαση τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την Πολεοδομία στο κατάστημα πρώην «Μερσέντες».

Η διαπραγμάτευση δεν έγινε σωστά ούτε επί Μουριάδη αφού με το θέμα η ΕΤΑΔ είτε δεν ασχολούνταν, είτε ασχολούνταν σε επίπεδο μόνο υπηρεσιακών παραγόντων.

Η εταιρία του δημοσίου ξαφνικά θυμήθηκε την Καλαμίτσα κι έτσι προχθές σε συνέδριο στην Αθήνα – μέσω τηλεδιάσκεψης- ο κ. Βλαστός έκανε λόγο για αξιοποίηση της! Είναι κάτι που μας τρομάζει μιας και η ΕΤΑΔ ζητά ένα μόνο πράγμα. Έσοδα.

Η σημερινή συνάντηση θα κριθεί στα οικονομικά μιας και η ΕΤΑΔ σίγουρα θέλει να έχει οφέλη. Αυτό άλλωστε προκύπτει από τον τρόπο που απευθύνθηκε στους επαγγελματίες της παραλίας. Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα Καλοκαίρια δεν πλήρωσε για να υπάρχουν στην Καλαμίτσα ναυαγοσώστες ενώ δεν φρόντισε καθόλου τη συντήρηση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι.

Διαβάστε επίσης