• 17 Μαΐου 2024,

Κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και εσάνς Θασίτικου ούζου από το εργαστήρι ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε» στον Πρίνο (φωτογραφίες)

 Κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και εσάνς Θασίτικου ούζου από το εργαστήρι ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε» στον Πρίνο (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Ο Κώστας Κυρίτσογλου και η Μάϊρα Δάγλα το 2018 ιδρύουν το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών «Σαν Άλλοτε-Παραδοσιακά Ζυμαρικά Θάσου» στον Πρίνο. Με σταθερά βήματα και με σύμμαχο τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, την δημιουργικότητα, τις γνώσεις και τις συμβουλές των «παλιών», ξεκίνησαν να παράγουν παραδοσιακά ζυμαρικά.

Οι ψιλοί γιουφκάδες και ο ξινός τραχανάς είναι δυο προϊόντα που δουλεύονται εξολοκλήρου στο χέρι και βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές που τους εμπιστεύθηκε η γιαγιά Σωτηρία. Σήμερα και τα δυο αυτά προϊόντα  είναι στη κορυφή των πωλήσεων του εργαστηρίου, τόσο στη Θάσο όσο και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα.

Βέβαια οι τουρίστες του νησιού που έμαθαν για τα ζυμαρικά της Θάσου έχουν άλλο γευστικό προσανατολισμό , προτιμούν τις ταλιατέλες και το κριθαράκι με λαχανικά , δυο κωδικούς που τους οδηγούν κάθε καλοκαίρι σε sold out.

Τους ψιλούς γιουφκάδες επιλεγεί να μαγειρεύει στη κουζίνα της , μια «φωτισμένη» μαγείρισσα που εκτιμώ για τις γνώσεις και την τέχνη της, η Σταυριανή Ζερβακάκου ξεκινώντας πριν από λίγα χρόνια από το “Annie Fine Cooking” της Αθήνας και στη συνέχεια από το ιδιόκτητο  εστιατόριο της “Aspasia” στο Σταυρί της Μάνης.

Εδώ και μερικές ημέρες τα παιδιά κυκλοφορήσαν ένα πρωτότυπο ζυμαρικό που θα σας ενθουσιάσει. Το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς  και εσάνς από το Θασίτικο ούζο «Ίσαλος», είναι η ιδανική επιλογή για να φτιάξετε ένα απολαυστικό κριθαρότο θαλασσινών. Τα κριθαράκι έχει καλή συμπεριφορά στο μαγείρεμα , αρκούν μόνο οκτώ λεπτά για να βράσει, ενώ προσφέρει αβίαστα μια συμπυκνωμένη νοστιμιά και πληρότητα.

Tips: Για παραγγελίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 693 685 6701, 693 236 2802, 259 307 1560 και στο e-mail: info@sanallote.gr, Πρίνος, Θάσος.

Διαβάστε επίσης