• 7 Μαΐου 2024,

Κριτική Δρακονάκη για τη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έγινε στο δρόμο του Παληού

 Κριτική Δρακονάκη για τη κυκλοφοριακή μελέτη που δεν έγινε στο δρόμο του Παληού

Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Ευαγγελία Δρακονάκη καταψήφισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης της Οικονομικής Επιτροπής, αρκετά από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Με συνέντευξη της στην Πρωινή εξηγεί τους λόγους.

Ταυτόχρονα φέρνει στο μυαλό της την ψευδώνυμη καταγγελία του 2018, λόγω της οποίας καθυστέρησε 3 χρόνια το έργο επέκτασης των πεζοδρόμων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη. Ένα έργο που όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει μάλλον μετά το Καλοκαίρι.

Η κ. Δρακονάκη δεν ψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας επειδή μηδενίστηκε ο κωδικός που είχε 40.000 ευρώ. Χρήματα που προορίζονταν για εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τον κεντρικό δρόμο του Παληού.

Η εκκρεμότητα παραπέμπει σε διαμαρτυρία των κατοίκων του οικισμού το Καλοκαίρι του 2019. Τότε στο δρόμο σημειώνονταν συχνά τροχαία ατυχήματα και λόγω και αυξημένων ταχυτήτων που ανέπτυσσαν τα οχήματα.

Η διοίκηση Μουριάδη έδωσε διάφορες υποσχέσεις κι είχε δεσμεύσει το προαναφερθέν ποσό για την εκπόνηση μελέτης. «Αν και ο δρόμος είναι του επαρχιακού δικτύου» σημειώνει η κ. Δρακονάκη.

Προχθές ο κωδικός έμεινε χωρίς χρήματα αφού άλλες είναι οι προτεραιότητες της διοίκησης. «Ξαφνικά και παρά τις υποσχέσεις ο κωδικός μηδενίζεται. Στη δε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης για να εξηγήσει το λόγο» λέει η κ. Δρακονάκη.

Καταψήφισε επίσης την δαπάνη 6.000 ευρώ για εκπόνηση διδακτορικής εργασίας για το Μ. Καπνού. Αυτό, σημειώνει, δεν πρέπει να γίνει μέσω του Δήμου. Τέλος καταψήφισε έκτακτο θέμα για την κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την προμήθεια 10 πολυκέντρων ανακύκλωσης, αξίας 300.000 ευρώ ο κάθε ένας.

Η κ. Δρακονάκη θεωρεί την πρόταση ελλιπή και τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτήν μη υλοποιήσιμα. Απορεί για το κόστος κάθε πολύκεντρου ανακύκλωσης κι απορεί επίσης για το που αυτά θα εγκατασταθούν. «Στην εισήγηση δεν αναφέρονταν τα 10 σημεία που θα λειτουργήσουν αυτά τα πολύκεντρα, 30 τμ το κάθε ένα» δηλώνει.

Σχετικά με το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη η κ. Δρακονάκη δηλώνει:

«Η ψευδώνυμη καταγγελία έφθασε στο Δήμο και σε άλλες αρχές τον Μάρτιο του 2018. Μόλις είχα αναλάβει αντιδήμαρχος. Καταλαβαίνω ότι η καταγγελία συντάχθηκε από κάποιον που γνωρίζει αυτά τα θέματα.

Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν για να λυθεί το πρόβλημα που αναφέρονταν στην καταγγελία είναι λίγα για τα ελληνικά δεδομένα.

Σημειώνω ότι έγινε εξαιρετική δουλειά με την εκπόνηση της μελέτης που περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί».

Διαβάστε επίσης